Vicepremierul Nicu Popescu va participa, împreună cu șefa statului, la dezbaterile Adunării Generale a ONU
Full Article 1 minutes read

Vicepremierul Nicu Popescu va participa, împreună cu șefa statului, la dezbaterile Adunării Generale a ONU

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu va participa la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU și la evenimentele colaterale. Acesta va face parte din cadrul delegației conduse de președintele Maia Sandu.

Evenimentul se va desfășura în perioada 20 – 23 septembrie. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu omologii unor țări partenere și înalți oficiali ai organizațiilor regionale și internaționale. De asemenea, vicepremierul va participa la reuniunile ministeriale ale organizațiilor regionale și evenimentele de nivel înalt din marja Adunării Generale a ONU.

Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației.

În acest an, peste 98 de țări și-au anunțat participarea la nivel de șefi de state și, respectiv, 28 la nivel de șefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: