Victoriabank integrează open banking-ul împreună cu Salt Edge
Full Article 4 minutes read

Victoriabank integrează open banking-ul împreună cu Salt Edge

Victoriabank , una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova, parte a celui mai mare grup financiar din România — Banca Transilvania, încheie un parteneriat strategic cu Salt Edge , un pionier în soluții de open banking. Această colaborare reprezintă un pas semnificativ în angajamentul Victoriabank de a aduce inovații care oferă clienților un control mai mare asupra finanțelor lor, totul într-un mod sigur și eficient.

Prin acest parteneriat, ne vom alinia noilor reglementări naționale care vor transpune Directiva Europeană privind Serviciile de Plăți (PSD2) în legislația națională. Legea 209/2022 va intra în vigoare în februarie 2025, iar Victoriabank este deja pregătită să adopte aceste reglementări din timp, contribuind activ la modernizarea pieței financiare. Vom implementa open banking-ul, o soluție care permite accesul sigur și autorizat la datele financiare ale clienților de către terți, pentru a oferi o experiență bancară modernizată și adaptată standardelor internaționale. Pentru Victoriabank, această decizie a fost una firească, banca fiind recunoscută pentru angajamentul său față de inovație, transparență și stabilitate.

«Implementarea soluției de Open Banking alături de Salt Edge ne va permite să le oferim clienților un control mai mare asupra conturilor lor, totul printr-o platformă sigură și eficientă. Acest parteneriat nu doar că va îmbunătăți experiența utilizatorilor și va transforma modul în care ne desfășurăm activitatea, dar va consolida și poziția băncii ca lider în inovație financiară în Republica Moldova», declară Elena-Ionela Maloș, vicepreședinte Victoriabank.

Soluția completă Open Banking Compliance de la Salt Edge va permite băncii să extindă accesul clienților la servicii financiare prin intermediul unei platforme securizate și eficiente. Clienții Victoriabank vor obține un control mai mare asupra conturilor lor și o imagine de ansamblu asupra finanțelor lor, accesibilă prin orice aplicație reglementată.

„Am fost martori la impactul transformator al PSD2 asupra ecosistemului financiar european și suntem încrezători că și Moldova va beneficia în mod similar. În calitate de experți globali în standardele open banking, suntem entuziasmați să colaborăm cu Victoriabank pentru a fi pionieri ai open banking-ului în Moldova și pentru a contribui la evoluția financiară a țării. Astfel de parteneriate sunt esențiale pentru avansarea sectorului financiar, asigurând conformitatea reglementară și promovând un mediu bancar mai dinamic și centrat pe client”, susține Dan Martalog, Expert Senior Soluții Open Banking la Salt Edge

În prezent, Victoriabank oferă celor peste 300,000 de clienți acces complet la servicii 100% online, inclusiv onboarding digital, emitere/reemiterea de carduri din aplicația VB24 Mobile/VB24 Business, actualizarea KYC, cereri de credite și transferuri rapide prin T2A.

Despre Victoriabank:
Victoriabank este una dintre cele trei bănci instituții financiare sistemice din Republica Moldova, având o prezență semnificativă pe piața bancară de peste 35 de ani. Fondată în 1989, Victoriabank a jucat un rol crucial în dezvoltarea economiei naționale, oferind soluții financiare adaptate atât persoanelor fizice, cât și companiilor. Victoriabank e un brand inovator, asociat cu primul card, primul bancomat, prima aplicație mobilă de banking și primul credit pentru micii antreprenori. Cu o bază de peste 300,000 de clienți, rețeaua Victoriabank cuprinde, în prezent, peste 60 de unități și peste 250 de bancomate.

Detalii: https://www.victoriabank.md/
Urmărește Victoriabank pe Facebook, Instagram și LinkedIn
Email: [email protected]

Despre Salt Edge

Salt Edge este o platformă API financiară cu soluții de open banking și PSD2 pentru fiecare afacere. Compania are doi vectori principali de activitate: permiterea terților să aibă acces la canalele bancare printr-un portal unificat și dezvoltarea tehnologiei necesare pentru ca băncile să devină conforme cu cerințele directivei. Certificată ISO 27001 și licențiată AISP sub PSD2, compania folosește cele mai înalte măsuri de securitate internaționale pentru a asigura conexiuni stabile și de încredere între instituțiile financiare și clienții acestora.

Compania este integrată cu peste 5.000 de instituții financiare din peste 50 de țări ale lumii. Salt Edge a fost numit «Strong Performer» în The Forrester Wave™: Open Banking Intermediaries, 2023 Report. În 2023, pentru angajamentul și dedicarea față de excelența în tehnologia de reglementare, Salt Edge a fost premiată cu prestigiosul «Best RegTech Project» de către The Payments Association.

Detalii: www.saltedge.com
Urmărește Salt Edge pe LinkedIn și Twitter
E-mail: [email protected]

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: