VIDEO 40 de accidente rutiere la Chișinău, timp de două ore. Primăria: Îndemnăm locuitorii să fie înțelegători și precauți la drum
Full Article 2 minutes read

VIDEO 40 de accidente rutiere la Chișinău, timp de două ore. Primăria: Îndemnăm locuitorii să fie înțelegători și precauți la drum

La Chișinău, timp de două ore au fost înregistrate 40 de accidente rutiere. Datele au fost comunicate de reprezentanții Poliției Republicii Moldova și ar fi fost înregistrate în dimineața zilei de 16 ianuarie. 

În 39 de cazuri, accidentele s-au soldat cu pagube materiale. Într-un caz, o persoană a suferit răni.

Doar în această dimineață, timp de 2 ore, Poliția a înregistrat 40 de accidente rutiere produse în municipiul Chișinău. Din numărul total de accidente, 39 s-au soldat cu pagube materiale, iar într-un caz a fost înregistrată o persoană cu traumatisme ușoare”, au raportat polițiștii.

Potrivit oamenilor legii, cauza preliminară a accidentelor produse a fost ghețușul de pe carosabil.

 

De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Chișinău au scris pe rețelele de socializare că serviciile municipale intervin în teren pentru a combate poleiul de pe străzi, trotuare, în preajma stațiilor de așteptare a transportului public, parcuri și alei.

Cele mai complicate situații se atestă pe trotuare, scările spre unele curți și pe străzile în pantă. Din acest considerente pe unele artere de circulație transportul public de pasageri atestă întârzieri ale graficelor de circulație. Îndemnăm locuitorii Capitalei să fie înțelegători și precauți la drum, pericolul de ghețuș persistă în capitală și în întreaga țară, având în vedere condițiile climaterice cu valori negative pe timpul nopții. La această oră continuă să se circule în condiții de iarnă, iar automobiliștii sunt chemați să evite drumurile în pantă”, au menționat reprezentanții Primăriei.

***

Amintim, în dimineața zilei de 16 ianuarie, locuitorii capitalei au anunțat că mai multe troleibuze sunt blocate, stațiile de așteptare aglomerate, iar pe străzi s-au înregistrat ambuteiaje. De cealaltă parte, autoritățile Chișinăului au declarat că în oraș s-a format ghețuș și în rezultat este afectată circulația troleibuzelor și autobuzelor. Unele întârzie, altele staționează sau și-au schimbat itinerarul. Și Poliția Republicii Moldova a raportat că, în unele zone ale țării, carosabilul este acoperit cu gheață ceea ce îngreunează deplasarea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: