VIDEO 40 de zile de la moartea lui Navalnîi. Zemfira, Noize MC și alți artiști din Rusia au înregistrat o piesă în memoria opozantului
Full Article 3 minutes read

VIDEO 40 de zile de la moartea lui Navalnîi. Zemfira, Noize MC și alți artiști din Rusia au înregistrat o piesă în memoria opozantului

Mai mulți artiști din Rusia au înregistrat o piesă în memoria lui Alexei Navalnîi. Clipul piesei a fost realizat în stilul serialului animat preferat al lui Navalnîi „Rick și Morty”, relatează Meduza. Piesa, cu denumirea „În memoria lui Alexei Navalnîi”, a fost lansată pe 26 martie – la 40 de zile de la moartea politicianului rus. 

Piesa cu denumirea „În memoria lui Alexei Navalnîi” este disponibilă pe majoritatea platformelor muzicale. Echipa lui Navalnîi a distribuit clipul pe YouTube, realizat în stilul serialului animat preferat al lui Navalnîi „Rick și Morty”.

La înregistrarea piesei au participat: regizorul de film rus Roma Liberov, cântărețul rus Noize MC, cântăreața și compozitoarea rusă Zemfira, rapperul rus Vladi, actorul și muzicianul rus Artur Smolianinov, muzicianul rus Maksim Pokrovskii, muzicianul și compozitorul rus Vladimir Kotliarov, trupa de rap rusă din Sankt Petersburg „Fuze Krec”, muzicianul rus Sasha Gagarin, prezentatorul și jurnalistul rus Leonid Parfionov, grupul muzical din Rusia AloeVera și actrița rusă Miriam Sehon.

„Spiritul nu este împiedicat de patru pereți,

Amintirea nu poate fi îngropată de pământul rece.

Deoarece nu există surse de întuneric,

Înseamnă că această lumină va umple totul. 

Și razele lui e reflectă în noi,

Datorită lor, suntem vizibil unul altuia.

Să ieși din întuneric este dureros pentru ochi,

Dar nu există nicio opțiune de a nu ieși din întuneric”, se arată în textul piesei.

Potrivit sursei, lansarea piesei a fost programată să coincidă cu 40 de zile de la moartea lui Alexei Navalnîi.

Văduva opozantului, Iulia Navalnîi, a scris pe rețelele de socializare că „astăzi se împlinesc 40 de zile de la uciderea lui Alexei”. „Muzicieni, poeți și artiști au înregistrat un cântec în memoria lui. Mulțumesc mult tuturor celor care își amintesc”, a menționat Iulia Navalnîi.

Serviciul Federal al Penitenciarelor a anunțat moartea lui Alexei Navalnîi în după-amiaza zilei de 16 februarie 2024. Departamentul a raportat că politicianul s-a îmbolnăvit în timpul unei plimbări și și-a pierdut cunoștința. Medicii sosiți ar fi încercat să-l resusciteze, dar nu l-ar fi putut ajuta și l-au declarat decedat. În certificatul medical eliberat mamei lui Navalnîi se menționa că moartea opozantului a fost naturală. Chiar și așa, familia dar și echipa lui Navalnîi l-au acuzat pe Putin că l-ar fi ucis pe opozantul rus, pentru a împiedica schimbul de prizonieri, care l-ar fi eliberat din închisoare. Alexei Navalnîi a fost înmormântat la Cimitirul Borisov din Moscova pe 1 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: