VIDEO Aflat la Kiev, Blinken a cântat la chitară într-un bar din centrul orașului: „Voi trebuie să ştiţi că Statele Unite sunt cu voi”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Aflat la Kiev, Blinken a cântat la chitară într-un bar din centrul orașului: „Voi trebuie să ştiţi că Statele Unite sunt cu voi”

Cunoscut ca un amator de chitară şi rock, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) Antony Blinken a cântat, în seara zilei de 14 mai într-un bar din Kiev, „Rockin’ in The Free World” de Neil Young ca un omagiu adus luptei ucrainenilor în faţa invaziei ruse.

Aflat într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei, Blinken a încheiat o zi de întâlniri oficiale, inclusiv cu preşedintele Vladimir Zelenski, cântând la chitară şi fredonând o melodie legendară într-un bar din subsol Kievului, scrie Agerpres cu referire la AFP.

„Ştiu că este o perioadă foarte, foarte dificilă. Soldaţii voştri, cetăţenii voştri, în special în nord-est, la Harkov, suferă foarte mult. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, că Statele Unite sunt cu voi, că o mare parte a lumii este cu voi”, a spus Blinken înainte de a cânta.

„Ei luptă nu numai pentru o Ucraină liberă, ci şi pentru o lume liberă, iar lumea liberă este cu voi”, a adăugat Antony Blinken, acompaniind un grup de muzicieni.

Barman Dictat – acolo unde a cântat oficialul american – este unul dintre numeroasele baruri subterane din centrul Kievului, în apropierea arterei centrale Kreşceatîk, lângă celebra Piaţă Maidan.

Tot la Kiev, secretarul de stat american a mâncat pizza alături de omologul său ucrainean Dmitri Kuleba, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia, apoi s-a plimbat prin Piaţa Maidan înainte de a se îndrepta către o cafenea pentru a discuta cu activişti anticorupţie.

Vizita lui Blinken, neanunțată public în prealabil, are loc la mai puțin de o lună după ce Congresul american a aprobat un pachet de asistență pentru Ucraina amânat de mult timp. Pachetul de asistență prevede un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, din care o mare parte va fi destinată refacerii sistemelor de artilerie și de apărare antiaeriană. Aflat la Kiev, Blinken a discutat cu Zelenski despre securitatea Ucrainei, în contextul pachetului de asistență militară aprobat de Washington. Totodată, în timpul întrevederii, Zelenski i-a spus oficialului american că Ucraina are nevoie de două sisteme de apărare Patriot pentru regiunea Harkiv. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: