VIDEO Agricultor, venit să protesteze, surprins cum trece cu tractorul pe roșu. Poliția: „Au fost create mai multe situații de accident”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Agricultor, venit să protesteze, surprins cum trece cu tractorul pe roșu. Poliția: „Au fost create mai multe situații de accident”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) susține că agricultorii, veniți din toate regiunile țării pentru a protesta în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), ar fi creat mai multe situații de accident, în cele două zile de când se află în capitală. Drept dovadă, poliția a făcut publică o înregistrare video în care poate fi văzut cum un tractor trece intersecția la culoarea roșie a semaforului. Cazul a avut loc în zona Telecentru a capitalei, potrivit imaginilor video.

„Cerem repetat participanților la acțiunea de protest din Piața Marii Adunări Naționale să respecte Regulamentul Circulației Rutiere și să nu pună în pericol traficul. În aceste două zile de către un grup de agricultori au fost create mai multe situații de accident, or Poliția a venit cu solicitarea de responsabilitate pe străzi și trasee imediat ce a fost depusă declarația prealabilă pentru acțiunea de protest. Solicităm din nou organizatorilor să asigure buna desfășurare a evenimentului” – se arată în nota informativă emisă de IGP.

***

Precizăm că fermierii s-au deplasat cu tractoarele spre capitală, pe 22 noiembrie. Circulația rutieră pe șoseaua Hîncești, la intrarea în Chișinău, a fost blocată în seara zilei de ieri de zeci de fermieri care au ajuns la Chișinău pentru a protesta împotriva inacțiunilor Guvernului în raport cu problemele lor. Poliția a făcut apel la agricultori să elibereze strada și a menționat că îi va sancționa pe toți cei care periclitează libera circulație. Ulterior, oamenii legii au deblocat șoseaua. Detalii – AICI.

În dimineața zilei de 23 noiembrie, agricultorii au pornit cu tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Manifestația s-a lăsat, însă, cu incidente violente. Pe șoseaua Hîncești, un agricultor și un șofer, nemulțumit de ambuteiajele create de fermieri, s-au luat la îmbrânceli. La scurt timp, pe rețelele de socializare au fost distribuite imagini video în care mai mulți manifestanți atacă o mașină a poliției. Pentru a dispera mulțimea, la fața locului au intervenit mascații de la Fulger. Detalii – AICI.

Inspectoratul General al Poliției a condamna acțiunile agresive ale agricultorilor prezenți pe șoseaua Hîncești, prin care au atentat la bunurile statului provocând Poliția prin altercație. Oamenii legii au dat asigurări că toți fermierii implicați în incident, cât și organizatorii, vor fi documentați corespunzător, în baza Legii.

***

Amintim că Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat că va ieși la un protest masiv, împreună cu Federația Națională a Fermierilor. Manifestanții intenționau să desfășoare un protest non-stop, în PMAN, în perioada 21 noiembrie – 31 decembrie și un marș la fel zilnic în perioada 22-26 noiembrie. Potrivit unei declarații prealabile a Asociației Forța Fermierilor și Federației Naționale a Fermierilor din Moldova către Primăria Chișinău, circa 1 000 de protestatari intenționează să iasă la protest, cu 500 unități de tehnică agricolă. De ce sunt „supărați” pe Guvern și ce spun autoritățile, vezi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: