(VIDEO) Alianța Biciclete Chișinău a depus petiția la Primărie: cere îmbunătățirea condițiilor din traficul rutier pentru bicicliști
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Alianța Biciclete Chișinău a depus petiția la Primărie: cere îmbunătățirea condițiilor din traficul rutier pentru bicicliști

Alianța Biciclete Chișinău a depus petițiile la Primăria Chișinău, care au fost semnate pe 4 martie la mobilizarea generală a pietonilor și transportului alternativ. În termen de 30 de zile lucrătoare, organizația așteaptă răspunsurile, cu acțiuni concrete pe care le vor întreprinde și termenul lor de realizare.

Prin petiție, bicicliștii cer autorităților îmbunătățirea condițiilor din traficul rutier pentru bicicliști. Să fie instalate indicatoare și amenajate piste, pentru a spori siguranța în trafic.

„Suntem cu ochii pe autorități și nu vom lăsa tema să dispară iarăși de pe agenda publică”, a declarat Alianța.

O manifestație a bicicliștilor a avut loc pe 4 martie la Chișinău. Participanții și-au dat întâlnire în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală unde au instalat monumentul „bicicletei albe”. Este vorba despre o bicicletă care a fost legată cu lanțuri de un pilon, în memoria bicicliștilor care și-au pierdut viața în accidente rutiere. Ulterior, manifestanții au pornit la marș.

„Sunt pieton și nu mă simt în siguranță în orașul meu”, „Dorim siguranță pe drumuri” și „Nu suntem popice de bowling”, sunt câteva din pancartele cu care au venit cei prezenți la manifestație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: