VIDEO Ambasadorul Moldovei în Ucraina: Țara vecină urmărește „cu mare respect” ajutorul oferit de moldoveni
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ambasadorul Moldovei în Ucraina: Țara vecină urmărește „cu mare respect” ajutorul oferit de moldoveni

Ucraina se uită „cu mare respect și cu mare drag” la ajutorul oferit de Republica Moldova, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, într-un interviu realizat în marja reuniunii diplomației Republicii Moldova. Diplomatul susține că Kievul vede „un partener de încredere” în Chișinău, în deosebi după ce Moldova a găzduit, și continuă să găzduiască, zeci de mii de ucraineni, refugiați în țara noastră din cauza războiului.

„Relațiile dintre cele două țări au ajuns la un nivel foarte bun nu doar politic, dar și nivelul ministerelor sectoriale. Ucrainenii se uită cu mare respect și drag la ceea ce face Republica Moldova prin faptul că a găzduit un număr mare de refugiați, a acordat sprijin umanitar, politic și de orice altă natură. Deci, ei văd în noi un partener de încredere”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina.

Întrebat care sunt prioritățile în funcția de ambasador pentru următoarea perioadă, Valeriu Chiveri a spus că este important să fie facilitat cât mai mult suportul și sprijinul pe care-l acordă Republica Moldova Ucrainei din punct de vedere politic, din punct de vedere umanitar, și din punct de vedere al dezvoltării căilor de acces prin Republica Moldova al tranzitului pentru bunurile ucrainene.

„Sunt unele subiecte care, din cauza războiului, aș putea spune că au fost lăsate la o parte pentru o perioadă, dar care sunt importante pentru noi, cum ar fi demarcarea frontierei, proprietatea Republicii Moldova pe teritoriul Ucraina, comunitatea vorbitoare de limbă română, care este numeroasă în Ucraina și de care noi ar trebui să avem și grijă și să acordăm tot sprijinul necesar”, a mai spus Valeriu Chiveri.

Menționăm că Ucraina își sărbătorește astăzi, 24 august, independența. Cu această ocazie, mai mulți oficiali de la Chișinău, inclusiv președinta Maia Sandu, au transmis mesaje de felicitare poporului ucrainean. „Slava Ukraini!”  – a transmis, la final de mesaj, șefa statului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: