VIDEO Amendă pentru amenințarea unui soldat gay, „răzbunarea” din cauza colectării gunoiului, dublu accident rutier mortal / Săptămâna 112
Full Article 2 minutes read

VIDEO Amendă pentru amenințarea unui soldat gay, „răzbunarea” din cauza colectării gunoiului, dublu accident rutier mortal / Săptămâna 112

Rubrica „Săptămâna 112” – din nou pe NewsMaker. În această ediție vă povestim despre cele mai răsunătoare evenimente din această săptămână:

— Un moldovean a fost amendat cu 27.500 de lei, pentru că a amenințat cu moartea un tânăr gay. Pentru fapta comisă, acesta trebuie să achite și prejudiciu moral de 10.000 de lei, iar alte 21.500 de lei reprezintă cheltuieli de judecată suportate de reclamant. Ilegalitatea a fost comisă în anul 2022, atunci când bărbatul se afla în Italia. Victima, Marin Pavlescu, a fost înjurat și amenințat de către acesta la telefon. Discuția a fost înregistrată și prezentată drept dovadă la poliție, iar oamenii legii au deschis o cauză penală pentru amenințare cu omor și vătămare gravă din motive de prejudecată.

— Caz greu de imaginat la Șoldănești. Șoferul unui automobil, rănit într-un accident rutier, a murit în drum spre spital, după ce ambulața în care era transportat a fost lovită de o mașină.

— Un bărbat din Chișinău și-a amenajat o groapă de gunoi chiar în apropierea casei. În lipsa autorizației, primăria a intervenit și a lichidat-o. Fiind nemulțumit, acesta a sunat la 112 și a anunțat că terenul public, pe care se află groapa de gunoi, este minat. În urma verificărilor, oamenii legii au constat că alerta cu bombă a fost falsă. Bărbatul riscă pedeapsă și pentru că a alertat fals poliția despre un obect minat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: