VIDEO „Apocalipsă, aici nimeni nu este”. Cum arată acum stațiunea ucraineană Zatoka
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Apocalipsă, aici nimeni nu este”. Cum arată acum stațiunea ucraineană Zatoka

Pe rețelele de socializare din Ucraina au apărut imagini cu stațiunea îndrăgită de moldoveni, Zatoka. Case distruse, mulți câini și nici un om, cel puțin aceasta a fost concluzia unui bărbat care a fost la fața locului.

Din imaginile publicate pot fi observate mai multe clădiri distruse și un Aqua Park. De menționat că în imaginile video nu a fost văzută nici o persoană. „Apocalipsă, aici nimeni nu este, nimeni nu trăiește”, a reacționat autorul imaginilor. „Pe aici nu se merge”, a adăugat un alt bărbat.

„Dacă vreți să vedeți cum va fi pe timp de apocalipsă, iată așa doar câini vor fi, oameni nu vor fi. Data viitoare le voi aduce mâncare. (…) Nici un om, nici un magazin. Trebuie să iau produse și să vin aici”, a menționat autorul imaginilor.

Odesa a fost o destinaţie preferată de vacanţă pentru mulţi moldoveni înainte de izbucnirea războiului. În ianuarie 2023, UNESCO a plasat centrul istoric al oraşului Odesa pe lista patrimoniului mondial aflat în pericol.

De la începutul conflictului, Odesa a fost bombardată în mod repetat de forţele ruse.

În iulie 2022, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a arătat imagini cu Zatoca în flăcări, urmare a unui atac. „Dimineața. Satul obișnuit Zatoka. Oamenii se odihneau și trăiau. Pur și simplu trăiau. Fără baze, fără trupe. Pur și simplu teroriștii din Federația Rusă au vrut să împuște”, a menționat Zelenski.

În august 2022, în urma unor bombardamente asupra Ucrainei, baza de odihnă „Făclia” din Zatoka a fost distrusă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: