VIDEO Ar putea Maia Sandu să candideze la prezidențialele din România? Răspunsul lui Spînu, pentru jurnaliștii români
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ar putea Maia Sandu să candideze la prezidențialele din România? Răspunsul lui Spînu, pentru jurnaliștii români

Vicepremierul Andrei Spînu a fost întrebat de jurnaliștii români ce părere are despre informația vehiculată în ultimul timp că Maia Sandu ar putea să devină președintele României. Oficialul moldovean a menționat că Maia Sandu are un mandat puternic din partea cetățenilor Republicii Moldova și își dorește ca șefa statului să rămână în funcție „cel puțin 8 ani”. 

„Eu cred că doamna președintă trebuie să răspundă în primul rând, dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președintă să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum”, a comunicat ministrul.

Spînu a mai fost întrebat dacă ar fi posibil ca Maia Sandu să ajungă în fruntea statului român. „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în Uniunea Europeană și să transformăm țara noastră”, a răspuns Spînu, la digi24.ro.

Întrebat de ce „există atât de mulți oameni care s-au gândit la una ca asta” – „asta datorită Maiei Sandu, datorită popularității ei în România, cum vă explicați?”, a adăugat jurnalistul român.

„Nu știu, nu sunt politician sau analist politic să pot răspunde, dar repet suntem împreună în actul de guvernare în țara noastră și asta este ce contează pentru noi la moment”, a conchis Spînu.

 

În ianuarie curent, preşedintele Partidului Social-Democrat din România Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari. Politicianul a răspuns în acest mod la întrebarea dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: