VIDEO Atentatul terorist de la Moscova: încă trei complici ai atacatorilor au fost reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atentatul terorist de la Moscova: încă trei complici ai atacatorilor au fost reținuți

Ofițerii Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei au reținut trei presupuși complici ai atacului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall din regiunea Moscova. Informația a fost raportată de FSB pe 4 aprilie, într-un comunicat, relatează RBK

Un cetățean rus și doi cetățeni străini – toți originari din regiunea Asiei Centrale – au fost reținuți la Moscova, Ecaterinburg și Omsk pentru implicarea lor în actul terorist comis la 22 martie 2024 în complexul Crocus City Hall”, se arată în comunicatul FSB.

Două persoane reținute sunt bănuite că au transferat bani pentru a cumpăra arme și o mașină pentru presupușii atacatori. A treia persoană este suspectată că a recrutat complici și a finanțat atacatorii.

Numele persoanelor reținute nu au fost făcute publice.

Precizăm că, în total, 15 persoane sunt suspectate pe cazul atentatului terorist. 10 persoane, printre care și toți cei patru presupuși autori direcți ai atacului, au fost plasați în arest preventiv.

***

Atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul, rănind 551 de persoane și ucigând – 144. O aripă a grupării teroriste Statul Islamic (ISIS) din Afganistan, numită Wilayat Khorasan, a revendicat responsabilitatea pentru atac. Cu toate acestea, autoritățile ruse sugerează că Ucraina ar sta în spatele atacului terorist. Președintele rus Vladimir Putin a declarat, anterior, că, după ce au comis atentatul, atacatorii plănuiau să fugă în Ucraina, unde le fusese „pregătită” de partea ucraineană „o fereastră” pentru a trece granița.

Ucraina, care de mai bine de doi se confruntă cu invazia rusă, respinge acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: