(VIDEO) Atenție la ce cumpărați! Poliția a ridicat 34 de mijloace de transport furate din UE și aduse în Moldova pentru vânzare
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Atenție la ce cumpărați! Poliția a ridicat 34 de mijloace de transport furate din UE și aduse în Moldova pentru vânzare

Furau mijloace de transport din statele Uniunii Europene, le modificau elementele de identificare a caroseriei, le aduceau în Moldova și le vindeau. Oamenii legii au deconspirat o schemă de contrabandă cu peste 30 de vehicule motorizate și alte produse auto în valoare totală de aproximativ 11 milioane lei. Șase persoane au statut de bănuit.

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratul Național de Investigații,  de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  au deconspirat o schemă de contrabandă cu peste 30 de vehicule motorizate și alte produse auto, de circa 11 milioane lei.

Oamenii legii au stabilit că mijloacele de transport vizate erau sustrase din statele Uniunii Europene, pentru ca mai apoi să le fie modificate elementele de identificare ale caroseriei. Ulterior erau introduse în Moldova prin contrabandă,  iar după devamare și înmatriculare, erau puse în vânzare clienților din țară.

După un număr de peste 40 de percheziții în Chișinău, au fost depistate și ridicate un automobil, 33 vehicule motorizate de diverse tipuri (ATV și SSV) și piese auto/moto, în valoare totală de aproximativ 11 milioane lei. În acest stadiu al investigațiilor, procurorii PCCOCS le-au atribuit statut de bănuit pentru șase persoane, care actualmente se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

În context, poliția le recomandă cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă la procurarea unităților de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: