VIDEO Au fost inventate lămpile care imită lumina zilei. Cât costă acestea
Full Article 1 minutes read

VIDEO Au fost inventate lămpile care imită lumina zilei. Cât costă acestea

Mitsubishi a recurs la o decizie neobișnuită pentru a spori entuziasmul angajaților care muncesc zilnic în birouri. Compania japoneză a inventat lămpile Misola, care imită lumina naturală a zilei, informează tjournal.ru.

Lămpile sunt arată ca niște ferestre încadrate atât pe pereți, cât și pe tavan, Componenta principală a dispozitivului este de culoare albastră și amintește de cea a cerului. Mai mult, lămpile își schimbă lumina în funcție de programul setat. Acestea pot imita răsăritul, apusul sau lumina obișnuită a zilei.

Nu este prima tentativă de a simula lumina naturală a soarelui cu ajutorul lămpilor. Totuși, cea elaborată de Mitsubishi este mai inteligentă decât sistemele precedente – lumina nu se propagă în toate direcțiile, ci doar în trei din patru părți, ceea ce o face să semene mai mult cu cea a soarelui.

Lămpile vor fi disponibile pentru cumpărători din octombrie 2020. Acestea vor putea fi achiziționate în două variante – cu întrerupător manual sau automat. Prima va costa 6200 de dolari, iar a doua – 6800.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: