screenshot

VIDEO Australia a intrat în anul 2022 cu un foc de artificii spectaculos

Australienii şi-au luat la revedere de la anul 2021 cu tradiţionalul foc spectaculos de artificii deasupra portului Sydney, după ce autorităţile de la Auckland, Noua Zeelandă, au anulat acest eveniment, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Sydney a dat startul petrecerilor din toată lumea într-un stil vintage, cu obişnuitul său spectacol pirotehnic reflectat în apele din portul oraşului, lângă opera din Sydney. Nu vor exista însă astfel de focuri de artificii în locuri consacrate din întreaga lume, precum Arcul de Truimf din Paris, Big Ben din Londra sau Turnurile Petronas din Kuala Lumpur.

La Sydney, cozile s-au format de dimineaţă pentru a urmări jocul de artificii din port, unul dintre cele mai populare în lumea întreagă.

Prim-ministrul australian Scott Morrison le-a spus compatrioţilor să se bucure de această seară. Dominic Perrottet, premierul statului New South Wales, a spus că a decis să nu anuleze evenimentul pentru că spitalele fac faţă valului Omicron. „Poziţia noastră rămâne incredibil de puternică”, le-a spus el jurnaliştilor.

Evenimentul de Anul Nou a fost menţinut în Times Square din New York, dar mulţimea care va număra secundele până la trecerea în noul an va reprezenta un sfert din mărimea obişnuită, participanţii urmând să fie mascaţi, distanţaţi social şi cu dovada vaccinării la îndemână.

Reuniunea din Times Square, cu 15.000 de participanţi, va fi totuşi o mare îmbunătăţire faţă de cea de anul trecut, când audienţa a fost doar de câteva zeci de persoane.

Totuşi, Africa de Sud a dat cea mai bună veste a sfârşitului de an, respectiv că varianta Omicron a trecut de vârf şi nu a adus o creştere a numărului de decese. Autorităţile au ridicat abrupt o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte şi au permis ca trecerea în Noul An să fie sărbătorită.

„Sunt încântat că nu trebuie să mă întorc la hotel. Putem să umblăm pe această plajă superbă şi să vedem dacă nu va fi şi o petrecere”, a declarat un turist, care a spus că speră ca în 2022 „corona să dispară”.

În Coreea de Sud, o ceremonie de batere a clopotelor de la miezul nopţii a fost anulată pentru al doilea an la rând, iar autorităţile au anunţat o prelungire cu două săptămâni a regulilor stricte de distanţare pentru a combate o creştere persistentă a numărului de infectări.

Celebrările au fost interzise în districtul Shibuya din Tokyo, iar premierul Fumio Kishida le-a cerut oamenilor să poarte măşti şi să limiteze numărul în care vor participa la petreceri.

China, ţara unde a apărut coronavirusul în ultima parte a lui 2019, se află în stare de alertă, iar evenimentele de Revelion au fost anulate în multe oraşe. Pe de altă parte, Coreea de Nord a promis că va organiza un foc de artificii la miezul nopţii, în piaţa Kim Il Sung din Phenian.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Андрей Мардарь / NewsMaker

Cristian Rizea, eliberat condiționat din penitenciar: decizia Tribunalului din România

Tribunalul Ilfov din România a dispus, pe 2 iulie, eliberarea condiționată a fostului deputat Cristian Rizea, aflat în detenție la Penitenciarul București-Jilava. Instanța a admis contestația lui Rizea și a anulat sentința penală anterioară.

Prin hotărârea definitivă, tribunalul a decis punerea în libertate a condamnatului, cu condiția ca acesta să nu fie arestat sau reținut în altă cauză.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul deputat român Cristian Rizea s-a refugiat la Chişinău în 2017, cu o lună înainte de a fi condamnat în prima instanţă în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru acţiuni de corupţie.

Rizea a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova la sfârşitul primăverii anului 2021, când s-a lansat în politică cu formaţiunea NOI. Ulterior, el a început să înregistreze video şi să distribuie pe reţelele de socializare aşa zisele „dezvăluri”, în urma cărora a fost denunţat de mai multe ori pentru defăimare.

Rizea a fost lipsit, la finele anului 2021, de dreptul de a avea statut de refugiat pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău, care a mai respins şi solicitarea lui Rizea privind suspendarea decretului prezidenţial din 2020 prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Ex-deputatul român a fost extrădat din Republica Moldova în România, în seara zilei de 27 aprilie 2023. Acesta a fost declarat persoană indizerabilă pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 15 ani. Pe 28 aprilie, presa din România a scris că Rizea a fost încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: