VIDEO Batrîncea explică plecarea celor doi consilieri municipali ai PSRM, dintre care și fondatorul DAAC Hermes
Full Article 2 minutes read

VIDEO Batrîncea explică plecarea celor doi consilieri municipali ai PSRM, dintre care și fondatorul DAAC Hermes

Vasile Chirtoca și Ghenadie Botnaru au renunțat la mandatele de consilieri ai Partidului Socialiștilor (PSRM) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru că au nevoie de mai mult timp în activitatea de afaceri. Explicația a fost oferită de către deputatul PSRM Vlad Batrîncea, în cadrul ediției din 12 aprilie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Batrîncea a explicat că faptul că cei doi consilieri au depus mandatele, în loc să rămână în calitate de independenți demonstrează faptul că nu este vorba de vreo disensiune în cadrul fracțiunii.

Decizia este a colegilor. Evident că am discutat-o, ne-au adus-o la cunoștință. Nu este secret faptul că dl Chirtoca este antreprenor. Are o agendă, acum nu este cea mai fericită perioadă pentru economia R. Moldova. Activitatea în cadrul Consiliului Municipal necesită timp și dumnealui și-a prioritizat timpul și a luat decizia de a părăsi CMC. Dar iarăși, nu este corect ca eu să dau argumente în locul dumnealui. În orice caz, este vorba despre o demisie personală și nu divergențe, disensiuni”, a declarat deputatul socialist.

În cazul lui Ghenadie Botnaru este aceeași situație, spune Vlad Batrîncea.

Pe unele proiecte, dumnealor lucrează împreună. Eu le urez succes. Au fost și rămân pentru mine și echipă doi colegi minunați, foarte activi. Aportul lor era important și în campania electorală. Sper că și pe viitor vom colabora”, a conchis vicepreședintele Parlamentului.

***

De menționat că Vasile Chirtoca este fondatorul companiei DAAC Hermes (1994). În 2015, el a fost candidatul Partidului Comuniștilor la funcția de primar de Chișinău. Iar Ghenadie Botnaru este vicepreședintele grupului de companii DAAC, șeful complexului de construcție a mașinilor din cadrul companiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: