(VIDEO) Belarusul a deschis un centru unde migranții de la frontiera cu Polonia își pot petrece noaptea
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Belarusul a deschis un centru unde migranții de la frontiera cu Polonia își pot petrece noaptea

Sute de refugiați care s-au stabilit la frontiera dintre Belarus și Polonia au părăsit noaptea trecută tabăra și au mers într-un centru deschis de autoritățile de la Minsk. Acolo li s-ar propune mâncare, examinare medicală și posibilitatea de a-și petrece noaptea, scrie Euronews pe 17 noiembrie. Ministerul Sănătății de la Minsk a anunțat că 15 migranți au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore.

Potrivit surselor din presă, circa 800 de migranți și-au petrecut noaptea în centrul deschis de autoritățile belaruse. Forțele de ordine susțin că există locuri suficiente, chiar dacă, potrivit estimărilor, circa 2 mii de migranți s-au adunat în ultimele zile la frontiera cu Polonia.

Ministerul Sănătății de la Minsk a anunțat că patru persoane au solicitat ajutor de la medicii din ambulanța de gardă, situată în apropierea centrului. Un copil de un an a fost spitalizat cu o infecție intestinală, împreună cu mama sa. Starea acestuia este stabilă. Un alt pacient a fost spitalizat cu o problemă la rinichi. În total, șase migranți sunt spitalizați în Belarus, inclusiv patru copii.

UE susține că acumularea acestor oameni reprezintă un element al „războiului hibrid”. Bruxellul a pregătit un nou pachet de sancțiuni față de persoane fizice și juridice din Belarus, pe care le consideră responsabile pentru criza migranților. Cancelarul german Angela Merkel l-a telefonat recent pe președintele Belarusului Alexandr Lukașenko. Acesta a precizat: „Noi nu adunăm migranți din toate colțurile lumii și îi aducem în Belarus, așa cum a informat Polonia Uniunea Europeană. Îi primim pe cei care ajung legal în Belarus. Cei care încalcă legea cât de puțin – în avion și înpoi!”.

Minskul acuză țările din Occident de această situație și consideră că UE a creat condiții care îi obligă pe migranți să caute refugiu în alte state.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: