VIDEO „Cadou de zi de naștere”. Tauber, acuzații de la Aeroport către PAS și Maia Sandu, înainte de a fi reținută
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Cadou de zi de naștere”. Tauber, acuzații de la Aeroport către PAS și Maia Sandu, înainte de a fi reținută

Deputata Partidului „Șor” Marina Tauber, înainte de a fi reținută, a postat un mesaj video pe pagina sa de Facebook. Ea a spus că avea planificată o deplasare „pentru o vizită medicală” și nu știa că „o să fie ședință de judecată în legătură cu schimbarea măsurii”. Cu puțin timp în urmă procurorii au anunțat că pe 28 aprilie, Procuratura Anticorupție a depus un demers „să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar – cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive”. Tauber, în cadrul intervenției video de la Aeroportul Chișinău, a precizat că a primit informația că va fi arestată și a venit cu mai multe acuzații către PAS și Maia Sandu. 

Trecem la noutățile mai puțin bune, sunt legate de Maia Sandu și PAS. (…) Ei se tem atât de mult, inclusiv și de rezultatele din Găgăuzia, ei se tem atât de mult de Ilan Șor, de mine și de echipa noastră, că vor să mă aresteze. A fost depus demersul din partea procurorilor ca să fie schimbată măsura în privința mea și eu foarte bine înțeleg din ce motiv se întâmplă tot aceasta, pentru că sunt activă, pentru că nu sunt de acord cu ei. (…) Credeți-mă nici un arest și nici o presiune nu o să mă oprească. O să lupt pentru cetățenii noștri, alături de domnul președinte Ilan Șor”, a spus Tauber.

Ea a adăugat că a planificat să plece astăzi „în străinătate”.

Deplasarea aceasta era planificată demult pentru că am nevoie de o vizită medicală. Nu știam că o să fie ședință de judecată în privința mea, în legătură cu schimbarea măsurii. În acest sens vreau să anunț pe toți și Maia Sandu – să nu retrăiască, eu plec doar pe câteva zile și revin joi dimineața. Am și biletul retur. Desigur că o să-i mulțumesc și pe ei, și pe tine Maia Sandu, că ați făcut așa un cadou de zi de naștere și am primit această informație că vreți să mă arestați”, a conchis Tauber.

NM a solicitat un comentariu de la Președinția Republicii Moldova și de la PAS. „Nu comentăm acuzațiile”, au spus reprezentanții PAS pentru NM. „Fiecare persoană este obligată să respecte prevederile legale ale Republicii Moldova, iar orice abatere sau încălcare trebuie să fie sancționată conform legii, de instituțiile competente”, a comunicat pentru NM purtătoarea de cuvânt a președintei Irina Gotișan.

Astăzi dimineața, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție, pe 1 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: