VIDEO Ceban acuză PAS că ar încerca să blocheze activitatea Primăriei Chișinău: „Am să repet: sugeți”
Full Article 4 minutes read

VIDEO Ceban acuză PAS că ar încerca să blocheze activitatea Primăriei Chișinău: „Am să repet: sugeți”

Primarul capitalei Ion Ceban a acuzat partidul de guvernare că ar încerca să blocheze activitatea Primăriei Chișinău, printr-o sumedenie de controale inițiate începând cu săptămâna trecută. De cealaltă parte, consilierii municipali ai PAS susțin că nu știu nimic despre controalele menționate, însă dacă activitatea Primăriei capitalei este transparentă, primarul nu ar trebuie să fie deranjat de eventualele verificări.

Avertizările și amenințările publice făcute pe rețelele de socializare acum o săptămână de către ministrul Justiției nu s-au lăsat mult așteptate. Vă aduceți aminte cum a amenințat că va veni ANI la poartă, că ne plângem că au venit facturi mari la gaz. Iată că, pentru că mi-am permis și îmi voi permite în continuare să critic guvernarea, acțiunile rușinoase ale acestei conduceri, începând cu prima persoană în stat, cu deputații, cu miniștrii”, a declarat Ceban.

Edilul susține că, de săptămâna trecută, toate subdiviziunile Primăriei Chișinău ar fi supuse controalelor și solicitărilor de explicații.

În ultima săptămână, numărul controalelor a crescut considerabil la Primăria Chișinău. Nu am avea obiecții dacă ar fi un lucru obișnuit. Dar indicația este să sugă din deget tot ce pot suge. Am să repet: sugeți. Vom face rând viu la cei care au năvălit la Primărie. Au dat drumul la toți bull dogii, în speranța că poate vor găsi ceva negru sub unghii. Se prefac că muncesc, dar de fapt vor să tergiverseze activitatea Primăriei, să o blocheze”, a mai spus Ceban.

Potrivit primarului capitalei, printre controale se numără cele inițiate de Consiliul Concurenței la întreprinderea Exdrupo și altul la Direcția transport.

Contactați de NM, reprezentanții fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău au declarat: „Fracțiunea PAS din CMC nu cunoaște despre verificările despre care se plânge Ion Ceban, dar dacă activitatea Primăriei este atât de transparentă și în limitele legii, precum declară primarul, atunci nu vedem de ce ar trebui să-și facă griji de verificări”.

NM a solicitat un comentariu și din partea Ministerului Justiției pe marginea acuzațiilor lansate de Ion Ceban.

UPDATE (11:50) „Nu-mi place să comentez aberaţii. Totuși, consider că, în momente dificile, locuitorii Chişinăului au nevoie de un lider, care să soluționeze problemele municipiului, nu să bocească ziua împrejur pe probleme inventate. Îi sugerez să lucreze pentru oraş, dar nu pentru raiting”, a declarat Sergiu Litvinenco pentru NM.

Pe 15 ianuarie, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a atras atenția că cei care se plâng de facturile mari la gaz pe rețelele de socializare ar putea „atrage atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”.

„Prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere. Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul””, menționa Litvinenco.

***

Pe 30 decembrie 2021, Ion Ceban a anunțat, în cadrul unui briefing care a avut loc în sediul Primăriei Chișinău, că lansează Mișcarea Alternativa Națională, prin care își propune să „apere interesele tuturor cetățenilor”. Edilul susține săptămânal conferințe de presă în care lansează acuzații în adresa partidului de guvernare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: