VIDEO Circa 20 de bebeluși născuți de mame surogat locuiesc într-un subsol din Kiev. Părinții nu îi pot lua
Full Article 2 minutes read

VIDEO Circa 20 de bebeluși născuți de mame surogat locuiesc într-un subsol din Kiev. Părinții nu îi pot lua

Subsolul Centrului de maternitate surogat din Kiev s-a transformat într-un orfelinat. Peste 20 de nou-născuți, ai căror părinți biologici nu pot veni să îi ia, locuiesc aici, se arată într-un reportaj realizat de Euronews. Asistentele medicale care au mai rămas în oraș s-au mutat în centru și au grijă de micuți.

Părinții copiilor sunt cetățeni străini, care nu pot ajunge în Ucraina din cauza că spațiul aerian a fost închis pentru zborurile comerciale.

Trebuie să înțelegeți că este război. Nu toți pot să vină, aeroporturile sunt închise. Părinții nu îi pot lua”, explică o asistentă.

Dădacele și asistentele medicale s-au mutat cu traiul în centru și stau aici non stop. Ele spun că în acest mod sunt create legături emoționale.

Îi iubim pe toți. Ocupă un loc în inimile noastre, devin parte a familiilor noastre, iar când părinții îi iau, plângem”, a mai povestit un lucrător medical.

Unii angajați ai centrului au părăsit Ucraina împreună cu familiile lor, la începutul războiului. Alții au decis să nu se evacueze, pentru a avea grijă de micuți. Între timp, părinții biologici încearcă să ajungă la Kiev, însă războiul a complicat lucrurile, iar călătoriile obișnuite acum o lună în prezent sunt deosebit de periculoase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: