VIDEO Combustibil aruncat din avion, asupra unei școli din SUA. 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Full Article 2 minutes read

VIDEO Combustibil aruncat din avion, asupra unei școli din SUA. 60 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Cel puțin 60 de persoane, inclusiv copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un avion de pasageri a aruncat combustibil peste mai multe școli în timpul unei aterizări de urgență pe Aeroportul Internațional Los Angeles. Victimele au suferit iritații ale pielii și probleme respiratorii, scrie BBC, astăzi, 15 ianuarie.

Potrivit jurnaliștilor britanici, au fost afectaţi copii şi adulţi din şase şcoli. Deşi afecţiunile suferite au fost minore, reacţiile oficialilor au fost virulente.

„Sunt foarte supărată. Este o școală elementară, aceștia sunt copii mici”, a declarat Elizabeth Alcantar, primarul orașului Cudahy, în care se afla una dintre şcoli.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele acestui incident.

„Există proceduri speciale de aruncare de combustibil pentru aeronave. Acestea impun că poate fi eliberat deasupra unor zone nepopulate, de obicei la altitudini mai mari, astfel încât combustibilul să se disperseze înainte de a ajunge la sol.”, a declarat Allen Kenitzer, purtător de cuvânt al Administrației Federației pentru Aviație.

Potrivit regulilor de transport aerian, combustibilul poate fi aruncat în timpul unei aterizări de urgență, dar numai în zonele aprobate și de la înălţime mare.

Zborul Delta Airlines a revenit la aeroport din cauza unei probleme cu motorul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: