VIDEO Comuniștii și socialiștii vor elabora o declarație privind „capturarea puterii în stat” și cheamă alte partide să o semneze. Reacția PAS
Full Article 2 minutes read

VIDEO Comuniștii și socialiștii vor elabora o declarație privind „capturarea puterii în stat” și cheamă alte partide să o semneze. Reacția PAS

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) intenționează să înregistreze un proiect de lege în Parlament pentru a constata oficial capturarea statului de către Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și președinta Maia Sandu. Proiectul va fi depus în numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Informațiile au fost făcute publice de către fostul lider de stat Igor Dodon. 

„Am revenit la statutul de stat capturat. Noi în Republica Moldova am mai trecut prin așa perioade dificile. PSRM a depus eforturi și a pus umărul la debarcarea unui regim, care a capturat statul prin aprobarea unui hotărâri de Parlament pe data de 8 iunie 2019. Proiect de hotărâre, care a fost votat de socialiști împreună cu cei din PAS, care acum sunt la guvernare. Cu regret constat că PAS-ul împreună cu liderul lor neformal, Maia Sandu, merg pe acceași cale ca și Plahotniuc. În aceste condiții, PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să constatăm capturarea statului de Maia Sandu și PAS”, a declarat Igor Dodon.

Proiectul de hotărâre este pregătit de juriștii PSRM și va fi propus fracțiunii pentru a fi prezentat, înregistrat și supus dezbaterilor săptămâna viitoare în plenul Parlamentului.

Totodată, Igor Dodon așteaptă o susținere și din partea partidelor extraparlamentare.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a calificat declarațiile lui Dodon drept un neadevăr.

„Cetățenii ne-au oferit încrederea anume pentru decapturarea statului care a fost subjugat intereselor străine și capturat de socialiști, comuniști, Plahotniuc, Șor, Platon. Prioritatea noastră acum este reforma justiției, lupta cu corupția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a conchis Vlas.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: