VIDEO Congresul Civic protestează în fața Parlamentului împotriva noilor tarife la gaz, lumină și agent termic
Full Article 2 minutes read

VIDEO Congresul Civic protestează în fața Parlamentului împotriva noilor tarife la gaz, lumină și agent termic

Congresul Civic, condus de fostul comunist Mark Tkaciuc organizează un protest în fața Parlamentului. Oamenii adunați la manifestație sunt nemulțumiți de majorarea tarifelor la gazele naturale, energia termică și energia electrică, aprobate de ANRE, în ședința din 28 ianuarie. Aceștia au venit echipați cu pancarte, baloane negre și scandează „Energomor stop”, „Dăm gaz regimului”. 

Și șoferii care merg pe bd Ștefan cel Mare claxonează în semn de solidaritate. În context, manifestanții strigă „solidaritate civică”.

După circa 20 de minute în care au scandat în fața Parlamentului, manifestanții se îndreaptă spre sediul Guvernului.

Potrivit organizatorilor, protestele sunt democratice și civilizate.

„Acesta este doar începutul. Astăzi ieșim cu steagurile noastre de partid, doar pentru a trezi conștiința politică a opoziției adormite”, a declarat Tkaciuc înainte de începerea protestului.

Pe 11 ianuarie, Congresul Civic a făcut apel la toate partidele de opoziție, inclusiv la opoziția parlamentară, să înceapă protestele cu sloganul „Stop Energomor”.

„Ne-am propus să plecăm fără steaguri de partid, fără ambiții personale, doar pentru a ne proteja cetățenii. Ca sa vadă lumea ca politicienii din Moldova există nu doar pentru a jefui poporul, dar în primul rând pentru a proteja oamenii obișnuiți de tâlharii din parlament și guvern”, spunea Tkaciuc.

Amintim că ANRE a dat undă verde majorării tarifelor la gazele naturale. Un m3 va costa 15,18 lei și nu 11,01 lei cât costa anterior. După gaz, a fost majorat tariful și pentru agentul termic care va costa 2 169 de ei per gigacalorie, comparativ cu 1 689 lei, cât este în prezent.

La solicitarea „Termoelectrica”, ANRE a decis și majorarea energiei electrice de la 2,33 lei la 3.35 lei k/Wh fără TVA.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: