(VIDEO) „Corpul Voluntarilor Ruși a trecut granița”. Cetățenii ruși sunt îndemnați să se răscoale împotriva regimului lui Putin
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Corpul Voluntarilor Ruși a trecut granița”. Cetățenii ruși sunt îndemnați să se răscoale împotriva regimului lui Putin

Pe rețelele de socializare au fost postate două înregistrări video, în care apar bărbați înarmați, la intrarea într-o clinică medicală din satul Lubeceane, regiunea Briansk. Aceștia fac apel la cetățenii ruși să pună mâna pe arme și să se răscoale împotriva regimului lui Putin.

Pe canalul Telegram al „Corpului Voluntarilor Ruși”, care se descrie ca o formațiune care luptă în cadrul forțelor armate ucrainene, a apărut două înregistrări video în care apar doi soldați care se află pe treptele unui post de asistență medicală din Lubeceane, scrie Dojdi.

„Corpul Voluntarilor Ruși a trecut frontiera de stat a Federației Ruse. Noi nu luptăm cu civili, nu ucidem oameni neînarmați, țineți minte asta. Acum este timpul ca cetățenii obișnuiți ai Rusiei să înțeleagă că nu sunt sclavi. Ridicați-vă în revoltă! Luptați!”, declară în videoclip, unul dintre bărbați.

Într-un mesaj sub videoclip, canalul Telegram califică știrile despre ”grupul de diversioniști ucraineni” drept „minciuni ale propagandiștilor de la Kremlin”.

„”Corpul Voluntarilor Ruși” a venit în regiunea Briansk pentru a le arăta compatrioților că există speranță, că poporul rus liber, cu arme în mâini, poate lupta împotriva regimului”, se arată în mesaj.

Amintim că Consiliul de Securitate al Rusiei se va convoca într-o ședință extraordinară pe 3 martie. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, în data de 2 martie, după ce guvernatorul regiunii Alexandr Bogomaz a declarat că au fost înregistrate două atacuri cu dronă timp de trei zile. Moscova susține că în regiune ar fi ajuns diversioniști ucraineni.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: