Moscova susține că în regiunea Breansk au ajuns „diversioniști ucraineni”. Două drone au căzut timp de trei zilei
Full Article 3 minutes read

Moscova susține că în regiunea Breansk au ajuns „diversioniști ucraineni”. Două drone au căzut timp de trei zilei

Consiliul de Securitate al Rusiei se va convoca într-o ședință extraordinară pe 3 martie. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, în data de 2 martie, după ce guvernatorul regiunii Alexandr Bogomaz a declarat că au fost înregistrate două atacuri cu dronă timp de trei zile. Moscova susține că în regiune ar fi ajuns diversioniști ucraineni, transmite BBC.

Sabotorii ucraineni s-ar fi infiltrat în dimineaţă zilei de 2 martie într-o zonă de frontieră din regiunea Briansk, a declarat şeful regiunii, Aleksandr Bogomaz. Potrivit celor mai recente informaţii, aceştia au intrat în două sate şi se duc lupte.

Serviciul Federal de Securitate(FSB) a confirmat că în zona de frontieră este în curs o operaţiune de eliminare a celor infiltraţi pe la frontiera de stat.

Bogomaz a declarat că „sabotorii” s-au infiltrat în satul Lubeceane, situat în districtul Klimovsk, chiar la graniţa cu Ucraina. Potrivit acestuia, forţele ucrainene au aruncat în aer un vehicul, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi o alta – un copil de zece ani – a fost rănită.

În plus, potrivit guvernatorului, un atac cu dronă a vizat satul de frontieră Suşani.

Potrivit unei surse TASS din cadrul forţelor de ordine, „sabotorii” au atacat atât Lubeceane, cât şi Suşani, care se află la o distanţă de aproximativ 15 km în linie dreaptă.

Este vorba despre câteva zeci de bărbaţi înarmaţi, a spus sursa.

În prezent există lupte între „sabotori” şi luptătorii de la Rosgvardia.

FSB a confirmat pentru TASS că „se iau măsuri pentru eliminarea naţionaliştilor ucraineni înarmaţi care au încălcat frontiera de stat” în zona de frontieră din regiunea Briansk.

Până în prezent, au fost raportate oficial un mort şi un rănit, iar „sabotorii” ucraineni ar putea ţine ostatice până la şase persoane. Sursele TASS susţin însă că există morţi şi răniţi în rândul civililor.

Mihail Podoleak, consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, a spus, la rândul său, că Ucraina nu a atacat Rusia.

„Povestea despre „diversioniști ucraineni” din Rusia este o provocare clasică. Complet conștient”, a declarat Podoleak.

Moscova susține că în regiunea Breansk au ajuns „diversioniști ucraineni”. Două drone au căzut timp de trei zilei

Luni, 27 februarie, canalul Telegram Mash a raportat că erau căutaţi „sabotori” în regiunile Belgorod, Voronej şi Kursk, dar autorităţile regionale au negat aceste informaţii.

Acesta este al doilea atac cu drone din regiune în această săptămână. În noaptea de 28 februarie, un vehicul aerian fără pilot ucrainean a fost doborât peste districtul Surazh din regiune, după cum a raportat guvernatorul . Nu au fost victime sau pagube, au spus autoritățile.

Marțea trecută, dronele au căzut în regiunea Moscovei și în alte patru regiuni ale Rusiei. Ministerul rus al Apărării a dat vina pe regimul de la Kiev pentru atacurile cu drone.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: