VIDEO Demontarea „regimului Sandu” și alegeri anticipate. Ilan Șor și-a anunțat principala misiune pentru următoarea perioadă
Full Article 2 minutes read

VIDEO Demontarea „regimului Sandu” și alegeri anticipate. Ilan Șor și-a anunțat principala misiune pentru următoarea perioadă

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a anunțat într-o adresare video principala sa „misiune” pentru următoarea perioadă. Potrivit deputatului care nu a mai fost văzut în Republica Moldova de trei ani, scopul său va fi „demontarea regimului Sandu” și provocarea în regim de urgență a alegerilor parlamentare anticipate.

Ilan Șor susține că guvernarea actuală a paralizat toate instituțiile statului și „a distrus tot ce era cât de cât funcțional”, în doar câteva luni de când a preluat puterea.

„În curând vom veni cu un plan concret și cu propuneri care vor duce la demontarea regimului instaurat de Maia Sandu și provocarea în regim de urgență a alegerilor parlamentare anticipate. Prieteni, situația de azi din Republica Moldova o consider fără precedent. Nimeni nu s-a așteptat la așa ceva din partea lor și nimeni nu și-a permis să facă ceea ce face astăzi acest regim. Mizez pe sprijinul și susținerea cetățenilor și a forțelor politice din țară. Astăzi nu e vorba despre mine, despre Marina Tauber sau despre Partidul „ȘOR”. Astăzi e vorba despre libertatea de a alege și de a fi ales”, a declarat Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” s-a adresat și misiunilor diplomatice din țară și organismelor internaționale, pe care le-a acuzat de faptul că închid ochii la fărădelegile comise de regimul Maiei Sandu.

„Am un mesaj pentru toate misiunile diplomatice. Societatea a așteptat din partea dumneavoastră condamnarea abuzurilor comise de actuala putere, însă, din păcate, ați luat apă în gură. Noi însă ținem minte foarte bine reacția pe care ați avut-o în situații similare din trecut. Foarte mulți sunt mirați de standardele duble pe care le utilizați. Sau poate voi împărțiți cetățenii Moldovei în cei care votează pentru ai voștri și cei care votează împotrivă? Sperăm că poate încă nu ați reușit să reacționați, pentru că sunteți ocupați, și o veți face în curând”, a mai adăugat Ilan Șor.

Nici Președinția, nici reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) nu au comentat deocamdată declarațiile.

Precizăm că Judecătoria Bălți va examina vineri, 3 decembrie, solicitarea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral pentru alegerile locale din mun. Bălți. În paralel, Tauber a atacat la Curtea de Apel Chișinău decizia CEC.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: