(VIDEO) Dima White a scăpat de arest și se plimbă nestingherit prin Chișinău. Instanța i-a schimbat măsura preventivă
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Dima White a scăpat de arest și se plimbă nestingherit prin Chișinău. Instanța i-a schimbat măsura preventivă

Bloggerul Dima White, cunoscut în mediul online pentru video-urile sale provocatoare în care abordează adolescente, inclusiv minore, a scăpat de arest. Prin decizia instanței de judecată, acesta este supus controlului judiciar. Informația a fost confirmată pentru NM de către Emil Gaitur, reprezentant al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). după ce un cititor a trimis în adresa redacției imagini video în care Dima White este văzut în sectorul Buiucani al capitalei.

Una cititor NewsMaker a expediat în adresa redacției imagini surprinse cu camera de bord a unei mașini, în care este văzut Dima White. Sursa și-a manifestat nedumerirea, întrucât TikTokerul fusese plasat în arest la domiciliu.

Contactat de NM, reprezentantul PCCOCS Emil Gaitur a precizat că Dima White este sub control judiciar: „TikTokerul investigat de procurorii PCCOCS a fost supus controlului judiciar, pentru 60 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana”.

Procurorii PCCOCS vor contesta decizia Judecătoriei Ciocana, prin care Dima White a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar, a precizat Emil Gaitur.

Amintim că în dosarul pe numele lui Dima White se investighează cazul unei adolescente de 17 ani, a cărei mamă l-a denunțat, după ce i-a determinat fiica în schimbul sumei de 1500 lei să-și arate sânii goi în fața camerei de luat vederi. Inițial, influencerul cu vârsta de 25 de ani, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig să-l contacteze. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenta a apreciat anunțul cu un „like” și l-a informat în comentariu că ar vrea să participe într-o filmare. Atunci, bănuitul a contactat-o și au comunicat în acest sens 1-1,5 săptămâni, după care acesta a revenit la propunerea de înregistrare a video a unor scene cu ea.

Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca bănuitul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi. Când bănuitul i-a dat amănuntele, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane.

În realitate, imaginile au apărut pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități.

TikTokerul a fost plasat în arest în penitenciar, iar la începutul lunii august – plasat în arest la domiciliu. Pe 30 august, măsura de arest preventiv a fost prelungită cu 20 de zile. Ulterior, magistrații au decis, însă, să îl elibereze sub control judiciar.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: