VIDEO „Din Gavrilița facem terci, iar din Maia – bulion”. ȘOR și PCRM au venit cu cratițe la Guvern
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Din Gavrilița facem terci, iar din Maia – bulion”. ȘOR și PCRM au venit cu cratițe la Guvern

Membrii și susținătorii Partidului „ȘOR”și Partidului Comuniștilor au desfășurat pe 10 iunie un nou protest antiguvernamental. Acesta a început în fața sediului Executivului, după care demonstranții au mărșăluit spre Președinție. Câteva zeci de manifestanți, în frunte cu liderii celor două formațiuni politice au organizat, așa cum au anunțat chiar ei „marșul cratițelor” și au amenințat guvernarea că „vor mânca și vor face terci” din miniștri, deputați și președinte.

Astăzi este marșul cratițelor goale. Pentru că guvernarea actuală ne face să nu mai avem cu ce să ne hrănim copiii, pe ce să cumpărăm produse. Și pentru că ei nu ne aud atunci când vorbim, am venit ca să le arătăm la ce ne-au adus. Pur și simplu îi rugăm să respecte drepturile oamenilor, prevăzute de Constituție. Au promis multe, însă nu au făcut nimic. Vreți sau nu vreți, vă vom face să demisionați. Așa că faceți-vă valizele și plecați de unde ați venit”, a declarat deputata PCRM Diana Caraman.

Manifestanții au adus cratițe și linguri, cu care au făcut gălăgie.

Nu mai putem continua așa. Trebuie să ne continuăm protestele și să alungăm guvernul nu doar din această clădire, dar și din țară. Dragi cetățeni, voi sunteți stăpânii acestei țări, nu Maia Sandu, nu Natalia Gavrilița, nu Igor Grosu. Ei au salarii bune, buzunarele lor sunt pline de bani. Au venit vremurile bune numai pentru acești bandiți din PAS”, a declarat și deputata Partidului „ȘOR” Marină Tauber.

Ulterior, manifestanții s-au deplasat spre parlament și președinție. Pe drum au scandat, în limba rusă:

„Dați prețurile mai jos, altfel îl vom mânca pe Grosu

Pe Marian îl vom bea

Pe Popșoi îl vom degusta

Din Gavrilița vom face terci,

Iar din Maia – bulion.

Unu-doi-nu am mâncat

Trei-patru -vrem să mâncăm”.

(«Опускайте ниже цены, а то Гросу мы съедим, Марианом мы запьем, Попушоем мы закусим, с Гаврилицы кашу сварим, а из Маечки — бульон. Раз-два — мы не ели, три-четыре — есть хотим»).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: