VIDEO Dmytro Kuleba, mesaj pentru moldoveni: Ucraina va proteja pacea și stabilitatea Moldovei
Full Article 3 minutes read

VIDEO Dmytro Kuleba, mesaj pentru moldoveni: Ucraina va proteja pacea și stabilitatea Moldovei

Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă, nu-și va proteja doar propria libertate, ci și pacea și stabilitatea Moldovei. Declarația a fost făcută de ministrul ucrainean al Afacerilor Externe Dmytro Kuleba în timpul unei conferințe de presă din 13 martie, la Kiev, cu omologul său moldovean Mihai Popșoi. Cei doi diplomați au dat asigurări că Moldova și Ucraina vor continua să se sprijine reciproc.

„În timp ce agresorul distruge, noi lucrăm pentru a construi împreună”

În cadrul conferinței de presă, Mihai Popșoi a declarat că Republica Moldova va sprijini în continuare Ucraina în lupta sa pentru împotriva agresiunii militare ruse.

Sunt foarte recunoscător cetățenilor ucraineni, în numele cetățenilor moldoveni, pentru pacea și stabilitatea de care ne bucurăm în Republica Moldova. Vom continua să furnizăm tot ajutorul și sprijinul, în pofida resurselor noastre modeste, cetățenilor ucraineni care au găsit refugiu și siguranță în Republica Moldova. (…) L-am asigurat pe Dmytro Kuleba că, Republica Moldova va sprijini ferm independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în limitele hotarelor recunoscute la nivel internațional. Țara noastră va acorda în continuare Ucrainei sprijinul politic, diplomatic și umanitar”, a spus oficialul.

Șeful diplomației moldovenești a trecut în revistă recentele proiecte realizate de Moldova și Ucraina. Printre cele menționate se numără punerea în funcțiune a segmentului de cale ferată Basarabeasca-Berezino, semnarea a 8 protocoale privind controlul comun la frontiera moldo-ucraineană, implementarea proiectelor în domeniul energetic și al transporturilor, precum și combinarea eforturilor pentru cooperarea economică.

În timp ce agresorul atacă și distruge, noi lucrăm pentru a construi acasă, împreună, cu prietenii noștri în Uniunea Europeană”, a precizat Mihai Popșoi.

Kuleba: „Ucraina va apăra pacea și stabilitatea Moldovei”

La rândul său, ministrul de Externe de la Kiev a transmis moldovenilor că Ucraina va proteja pacea și stabilitatea din Moldova.

Vreau să îl asigur pe colegul meu, în mod deschis și public, la fel ca și poporul Moldovei că Ucraina va proteja nu doar propria libertate și suveranitate, ci și pacea si stabilitatea Moldovei. Ucraina este interesată ca Moldova să fie puternică și pro-europeană, la fel cum Moldova este interesată de același lucru față de Ucraina. Împreună ne putem susține reciproc. Suntem recunoscători Guvernului Moldovei pentru găzduirea miilor de ucraineni și acordarea ajutorului umanitar”, a declarat Dmytro Kuleba.

***

Precizăm că, pe 13 martie, ministrul de Externe Mihai Popșoi efectuează o vizită la Kiev, la invitația lui Dmytro Kuleba. Cei doi diplomați au depus flori la peretele comemorativ în onoarea eroilor căzuți pentru libertatea Ucrainei, iar ulterior au avut o întrevedere bilaterală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: