VIDEO Dodon, în ziua alegerilor: „Eu în primul rând am votat împotriva PAS”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Dodon, în ziua alegerilor: „Eu în primul rând am votat împotriva PAS”

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, și-a exercitat dreptul la vot, în cadrul alegerilor locale din 5 noiembrie. Ulterior, în cadrul unor declarații de presă, liderul socialiștilor a declarat că a votat „în primul rând” împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) și i-a îndemnat pe moldoveni să facă la fel.

Eu în primul rând am votat împotriva la PAS și îi îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova să voteze împotriva acestei guvernări. Împotriva acestui regim dictatorial care s-a instaurat în Republica Moldova. Eu sunt ferm convins și cred în moldoveni… Dragi moldoveni, vreau să cred – și cred – că dvs ați înțeles ce a fost în ultimii 2 – 3 ani, ce regim avem la conducere. De aceia ieșim cu toții la vot. Toți împreună începem decapturarea Republicii Moldova”, a spus Dodon.

***

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender. În cadrul acestui scrutin vor fi aleși pentru un mandat de patru ani reprezentanții administrației publice locale, respectiv 898 de primari și 11 058 de consilieri locali (raionali, municipali, orășenești, comunale și sătești).

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se închid la ora 21:00. Află tot ce trebuie să știi despre actualul scrutin electoral – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: