(VIDEO) Dodon o acuză pe Sandu de utilizarea resurselor publice pentru organizarea adunării din 21 mai: „Un miting de partid din contul statului”
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Dodon o acuză pe Sandu de utilizarea resurselor publice pentru organizarea adunării din 21 mai: „Un miting de partid din contul statului”

Ex-președintele Igor Dodon consideră că prin organizarea Adunării Naționale „Moldova Europeană” șefa statului Maia Sandu încearcă să demonstreze artificial susținerea vectorului de integrare europeană. Noul secretar executiv al Partidului Socialiștilor mai zice că evenimentul înseamnă și utilizarea resurselor administrative.

„Declarația de ieri a Președintelui țării Maia Sandu este o acțiune de PR-politic a partidului de guvernare și a dânsei personal, care nu are nimic cu interesul național al Republicii Moldova. El poate fi calificat ca un miting de partid din contul statului. Au fost declarații însăși de Maia Sandu că primarii se vor implica în aducerea oamenilor, ceea ce este utilizarea resurselor administrative”, a declarat Igor Dodon.

NM a solicitat un comentariu de la reprezentanții Preşedinţiei, însă până la momentul publicării articolului nu am primit un răspuns.

Maia Sandu a anunțat că convoacă, pentru data de 21 mai, Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Președinta a declarat că evenimentul are drept scop ca cetățenii să spună că întregii lumi că sunt europeni, iar UE este calea aleasă de ei.

Întrebată cine se va ocupa de organizarea Adunării Naționale, președinta a răspuns: „Noi toți cei care sprijină acest proiect de țară al Republicii Moldova – aderarea la UE – se vor implica, vor participa. Bineînțeles autoritățile, autoritățile publice centrale, autoritățile publice locale. Să știți că imediat după ce am făcut anunțul, am primit câteva mesaje de la primari, care au spus că sunt încântați și vor pune umărul la organizarea evenimentului. Deci toată lumea care ține la Republica Moldova, la viitorul nostru și al copiilor noștri, va participa și la organizare dar și la adunare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: