VIDEO Doi moldoveni au luat-o la fugă, după ce au fost prinși că organizează migrație ilegală. Unul a încercat să mituiască poliția, ca să-și recupereze mașina
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi moldoveni au luat-o la fugă, după ce au fost prinși că organizează migrație ilegală. Unul a încercat să mituiască poliția, ca să-și recupereze mașina

A încercat să ofere mită unui polițist de frontieră pentru a-și recupera mașina, ridicată într-un caz de organizare a migrației ilegale. În rezultat s-a ales cu un al doilea dosar penal, deschis pentru corupere activă. Este vorba despre un moldovean, depistat la frontieră în timp ce asigura pentru doi bărbați ucraineni să ajungă ilegal în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră declară că au avut informația că un locuitor al raionului Ceadîr Lunga organizează trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii Ucrainei, contra mijloacelor bănești.

„La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei au demarat acțiuni ample pe linia de control și supraveghere a segmentului de competență”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmare a acțiunilor au fost depistate în flagrant 4 persoane, doi cetățeni ucraineni și doi cetățeni moldoveni, ultimii au reușit să fugă de la fața locului, abandonând și mijlocul de transport.

„Bărbații ucraineni au recunoscut că au intrat ilegal în R. Moldova și că ar fi plătit suma de 3500 dolari moldovenilor pentru a le facilita trecerea frontiera de stat”, relatează polițiștii de frontieră.

La scurt timp, suspecții au fost identificați, unul dintre ei fiind și persoana pe care exista informații operative. „Anume acest moldovean a propus și a transmis angajatului Poliției de Frontieră, cu funcție de conducere, o sumă de 700 dolari, pentru a-și restitui mașina”, comunică Poliția de Frontieră.

 

Încercarea de oferire a mitei a fost denunțată la Centrul Național Anticorupție. La fel se menționează că au fost pornite două cauze penale: organizarea migrației ilegale și corupere activă.

În acest sens, reprezentanții Poliției de Frontieră declară că vor întreprinde și în continuare un spectru larg de măsuri pentru combaterea migrației ilegale, dar și promovarea angajaților care denunță ilegalitățile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: