VIDEO Doi tineri din Ungheni, trimiși pe banca acuzațiilor. Riscă până la 7 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

VIDEO Doi tineri din Ungheni, trimiși pe banca acuzațiilor. Riscă până la 7 ani de închisoare

Doi tineri supuși care au fost reținuți la începutul anului curent pentru proxenetism, au fost trimiși pe banca acuzațiilor. Investigațiile au fost conduse de către Poliția de Frontieră, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În luna martie a anului curent, polițiștii de frontieră au identificat cei doi cetățeni moldoveni, cu vârste de 22 și 26 de ani, după mai mult timp de urmărire. Aceștia au fost reținuți chiar în momentul în care conduceau o tânără într-un un studio deschis clandestin în Chișinău. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, tinerii au fost plasați în arest, în Penitenciarul nr. 13 din capitală.

În cadrul măsurilor procesual-penale inițiale, a fost scos în vileag faptul că cei doi identificau tinere moldovence pe rețelele de socializare. Astfel, în perioada de monitorizare aceștia au convins alte două tinere cu vârste de 20 ani, din raionul Sângerei, în schimbul unor sume de bani, să întrețină raporturi sexuale în timp ce scenele erau filmate și publicate pe internet. În următoarea etapă, dacă tinerele ar fi întrunit criteriile impuse, după această „perioadă de probă,” victimele urmau să presteze servicii sexuale în România.

Învinuiții sunt originari din Ungheni, iar unul din ei a mai fost sancționat pentru încălcarea legii penale. Pentru fapta de proxenetism, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoare pentru un termen care variază între patru și șapte ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: