VIDEO Doina Gherman, vizită în țara vecină: „Securitatea Ucrainei este securitatea Moldovei”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Doina Gherman, vizită în țara vecină: „Securitatea Ucrainei este securitatea Moldovei”

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman efectuează o vizită în Ucraina în contextul reuniunii asociației parlamentare informale United for Ukraine, care se desfășoară în perioada 23-24 februarie. În marja reuniunii, Doina Gherman a avut o întrevedere bilaterală cu omoloaga sa ucraineană Elena Kondratiuk. Oficialele au discutat despre situația din regiunea transnistreană, invazia rusă din țara vecină și colaborarea Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei.

Potrivit Radei Supreme de la Kiev, în timpul reuniunii United for Ukraine, participanții au condamnat cu „fermitate” invazia rusă asupra Ucrainei, ocupația ilegală a teritoriilor ucrainene, încălcarea drepturilor internaționale și drepturilor omului, care au drept scop distrugerea poporului și statului ucrainean. „Aceștia au subliniat că nu vor recunoaște niciodată încercările ilegale ale Rusiei de a anexa o parte a teritoriului ucrainean și că sprijină pe deplin obiectivele Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în cadrul granițelor recunoscute la nivel internațional”, se arată în comunicatul publicat de Rada Supremă.

VIDEO Doina Gherman, vizită în țara vecină: „Securitatea Ucrainei este securitatea Moldovei”

rada.gov.ua

„Securitatea Ucrainei este securitatea Moldovei”

Vicepreședinta Radei Supreme Elena Kondratiuk a anunțat că a avut și o întrevedere bilaterală cu Doina Gherman.

Întâlnirea noastră cu vicepreședintele Parlamentului Moldovei, Doina Gherman, a început cu o discuție despre situația dificilă din Transnistria. Urmărim îndeaproape evoluția acesteia și susținem fără îndoială integritatea teritorială a Moldovei”, a comunicat aceasta.

Potrivit Elenei Kondratiuk, în timpul discuțiilor, Doina Gherman a declarat: „Dacă Ucraina va fi păstrată, atunci și Moldova va fi păstrată. Securitatea Ucrainei este securitatea Moldovei”.

Vicepreședinta Radei Supreme a rugat-o pe omoloaga sa moldoveană ca Parlamentul de la Chișinău să pregătească și să adopte o rezuluție despre deportarea copiilor ucraineni de către Federația Rusă.

De asemenea, Kondratiuk a cerut Republicii Moldova să nu recunoască rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia. „Aceste „alegeri” vor avea loc, evident, și în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei. Lumea democratică nu ar trebui să le recunoască deloc, și nici falsa „alegere” a criminalului internațional Putin ca președinte al Federației Ruse”, a spus oficiala.

Doina Gherman și Elena Kondratiuk au discutat, de asemenea, despre cooperarea interparlamentară în contextul parcursului comun al Moldovei și Ucrainei pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Vicepreședinta Radei Supreme a venit și cu un mesaj de mulțumire pentru țara noastră.

În ciuda situației dificile din Moldova, aceasta a oferit Ucrainei ajutor umanitar în valoare de 6,7 milioane de dolari și a adăpostit aproape 100 000 dintre cetățenii noștri, femei și copii. Suntem recunoscători pentru ajutor. Viitorul Ucrainei și al Republicii Moldova în UE!”, a conchis Elena Kondratiuk.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: