VIDEO Echipa lui Navalnîi susține că a găsit încă două vile în Italia, care ar aparține propagandistului rus Vladimir Soloviov
Full Article 2 minutes read

VIDEO Echipa lui Navalnîi susține că a găsit încă două vile în Italia, care ar aparține propagandistului rus Vladimir Soloviov

Moderatorul de televiziune Vladimir Soloviov, care a fost inclus în lista de sancțiuni adoptate de țările UE pentru susținerea agresiunii împotriva Ucrainei, se pare că deține mai multe proprietăți pe malul lacului Como din Italia, decât se cunoștea inițial. Cel puțin asta se arată în cea mai recentă investigație publicată de echipa opozantului Alexei Navalnîi, aflat în închisoare.

Informația despre proprietățile lui Vladimir Soloviov din apropierea lacului Como a fost făcută publică datorită echipei lui Navalnîi. După adoptarea sancțiunilor, autoritățile din Italia au aplicat sechestru asupra a două vile, evaluate la suma totală de circa 8 mln de euro.

Pe 14 martie, pe canalul de YouTube lansat recent de susținătorii lui Navalnîi, a fost publicată o nouă investigație. Potrivit autorilor, Soloviov ar mai deține alte două imobile în Italia. În primul caz, moderatorului rus îi aparține o parte dintr-o vilă, iar în cel de-al doilea – un conac de mărimi impresionante, cumpărat în 2021 și înregistrat pe numele mamei sale.

Activiștii au informat comitetul de securitate financiară al Italiei și au solicitat ca, în conformitate cu sancțiunile UE, să fie puse sub sechestru și aceste două imobile. De asemenea, ei au cerut ca familia lui Soloviov să fie privată de vize și de drept de ședere temporară în Italia, întrucât, potrivit activiștilor, deplasările lor s-ar face din banii moderatorului care susține atacul asupra Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: