VIDEO Evaziune fiscală de peste 2 mln lei: percheziții la o companie care asigură restaurante din Chișinău cu „delicatese”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Evaziune fiscală de peste 2 mln lei: percheziții la o companie care asigură restaurante din Chișinău cu „delicatese”

O companie, care asigură restaurante din Chișinău cu „delicatese”, a ajuns în atenția oamenilor legii. Domiciliile și automobilele a două persoane, printre care și administratorul companiei, au fost percheziționate. A fost verificat și punctul de producere al companiei. În timpul perchezițiilor au fost depistate peste două milioane de lei. Banii, potrivit oamenilor legii, erau tăinuiți pentru a nu fi achitate impozite la stat. 

Administratorul unei companii, care asigură restaurante din Chișinău cu delicatese, este bănuit de tăinuirea a peste două milioane de lei. Compania este specializată în gătirea și comercializarea produselor alimentare. Administratorul ar fi avut și un complice. Informația a fost comunicată pe 4 septembrie de Poliția Republicii Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Potrivit instituțiilor, „urmare a informației preliminare privind tăinuirea banilor de la achitarea impozitelor către stat” au fost efectuate 7 percheziții: la punctul de producere, domiciliile și automobilele bănuiților.

„Acolo, au fost depistați cei peste 2.000.000 lei necontabilizați, un pistol cu gaz deținut ilegal, precum și acte contabile și înscrisuri de ciornă, calculatoare și telefoane mobile care vor fi supuse expertizării. (…) Investigarea schemei de evaziune fiscală este în desfășurare, timp în care persoanele cercetate penal beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, au comunicat instituțiile.

Se menționează că bănuiții au vârste de peste 30 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: