VIDEO Explozii la Belgorod, la 40 de km de granița cu Ucraina: Trei persoane au murit
Full Article 2 minutes read

VIDEO Explozii la Belgorod, la 40 de km de granița cu Ucraina: Trei persoane au murit

Trei persoane au murit și alte câteva au fost rănite într-un incendiu din Belgorod. Despre acest lucru a anunțat pe canalul său de telegram guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, citat de Novayagazeta.

Potrivit acestuia, la Belgorod s-au auzit în jurul orei trei dimineața o serie de „sunete puternice”. În consecință, într-o clădire rezidențală a izbucnit un incendiu. Trei persoane au fost ucise și alte patru au fost rănite, a spus guvernatorul. Printre victime se numără și un copil de zece ani.

„Cauzele incidentului sunt investigate, se presupune că apărarea aeriană a fost declanșată”, a spus Gladkov.

Mai mult, 11 blocuri de apartamente au fost parțial distruse, iar cel puțin 39 de case particulare au fost, de asemenea, avariate.

„Vom oferi locuitorilor toată asistența necesară”, spune guvernatorul.

Săptămâna trecută, nivelul „galben” al amenințării teroriste a fost prelungit în regiunea Belgorod până pe 9 iulie. „Vă îndemn, dragi prieteni, să fiți vigilenți. Urmăriți cu atenție ce se întâmplă pe stradă, în case, în case abandonate, vedeți cine vine, cum se comportă ”, a spus Gladkov atunci.

Belgorod, un oraș de aproape 400.000 de locuitori la aproximativ 40 km nord de granița cu Ucraina, este centrul administrativ al regiunii Belgorod.

De când Rusia a lansat invazia la 24 februarie, au existat numeroase relatări privind atacuri asupra Belgorodului și a altor regiuni de la granița cu Ucraina, Moscova acuzând Kievul că a efectuat atacurile.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru atacurile anterioare, dar a descris incidentele drept răzbunare și „karma” pentru invazia Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: