VIDEO Fosta angajată a Pervîi Kanal, Marina Ovsiannikova, a venit în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fosta angajată a Pervîi Kanal, Marina Ovsiannikova, a venit în Republica Moldova

Fosta angajată a postului de televiziune Pervîi Kanal din Rusia, jurnalista Marina Ovsiannikova, a ajuns în Republica Moldova. Ea a postat o fotografie pe Facebook de la punctul de control Palanca și s-a adresat prietenilor ei din Federația Rusă, îndemnându-i „să nu tacă”.

Ovsiannikova a venit în Moldova ca jurnalist a ediției germane Welt. Ea a publicat o fotografie de la punctul de control Palanca și s-a adresat prietenilor ei din Federația Rusă.

„Mii de refugiați, o criză umanitară globală în Europa. Prieteni, chiar nu vedeți toate acestea aflându-vă în Rusia?”, a declarat jurnalista.

De asemenea, ea i-a îndemnat „să nu tacă”. „Am vorbit cu unii dintre voi astăzi. Apatie generală, tăcere și descurajare. „Nimic nu depinde de noi, ne-am adaptat deja la noua realitate” – mi-ați spus. „Încercăm să vorbim mai puțin despre război, ne este frică să nu pierdem măcar un loc de muncă”. Cu consimțământul nostru tacit se întâmplă cele mai groaznice lucruri în lume. Vă rog să nu tăceți”, a scris Ovsiannikova.

În plus, ea a publicat un reportaj video din Republica Moldova.

***

În seara de 14 martie, Marina Ovsiannikova a apărut în spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva, în timpul emisiunii „Vremea”, cu o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina. După incident, angajata a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble.

Ulterior, jurnalista s-a concediat de la Pervîi Kanal. Directorul adjunct al postului de televiziune Pervîi Kanal, Kirill Kleimenov a calificat cele întâmplate drept „act de trădare” și a menționat că, cu puțin timp înainte de incident, Ovsiannikova ar fi luat legătura cu Ambasada Marii Britanii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: