VIDEO Fosta deputată a Dumei de Stat și ex-procuror al Crimeei, apel contra războiului: „Am mers prea departe”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Fosta deputată a Dumei de Stat și ex-procuror al Crimeei, apel contra războiului: „Am mers prea departe”

Șeful adjunct al „Rossotrudnicestvo”, ex-deputat al Dumei de Stat și ex-procuror al Crimeei, Natalia Poklonskaya a publicat o adresare prin care îndeamnă la încheierea războiului din Ucraina.

Poklonskaya a calificat drept „un coșmar” războiul din Ucraina.

Fiecare dintre părți spune: noi vom câștiga pentru că de partea noastră este adevărul. Și fiecare are lozincile sale – Ucraina luptă pentru pământul său și libertate, rușii – nu-i părăsesc pe ai lor. Fiecare are scopuri patriotice și nobile. Este un blocaj. Întrebați-vă: poate nu există adevăr suprem? Cu atât mai mult monopol asupra acestuia”, a spus funcționarul.

Aceasta a făcut apel la pace și înțelegere.

„Am mers prea departe. Și cred că este timpul să ne asumăm responsabilitatea, să nu o transmitem celor care au arma în mână. Mă adresez către toți: și către ruși, și către ucraineni. Trebuie să ne unim fără să cercetăm cine e patriot și cine nu e. Sau vom conștientiza acest lucru sau vom distruge pacea, iar apoi, prin suferință, vom ajunge la concluzia că trebuie să acceptăm alegerea altuia”, a mai spus Poklonskaya.

Anterior, împotriva războiului au pledat trei deputați ai Dumei de Stat, din Partidul Comunist. Veaceslav Marhaev a declarat că autoritățile „au ascuns” de deputați planurile pe care le aveau, înainte de supunerea la vot a recunoașterii „independenței” republicilor nerecunoscute DNR și LNR.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare din Ucraina pe 24 februarie. Scopul declarat al acesteia este „denazificarea” și „demilitarizarea” Ucrainei.

Situația la zi cu privire la războiul din Ucraina în materialul care se actualizează în regim live: O săptămână de război în Ucraina. TEXT LIVE

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: