(VIDEO) „Guvernul s-a curățat de oameni compromiși”. Natalia Gavrilița a numit cea mai mare (ne)reușită a Guvernului
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) „Guvernul s-a curățat de oameni compromiși”. Natalia Gavrilița a numit cea mai mare (ne)reușită a Guvernului

Premierul Natalia Gavrilița a prezentat, pe 11 noiembrie, raportul de activitate al Guvernului în primele 100 de zile. Aceasta a menționat că Executivul a reușit să se curățe de „oameni compromiși”. Întrebată care este în opinia sa principala reușită a Guvernului în această perioadă, aceasta a răspuns că se reușește implementarea programului de guvernare, indiferent de crize. La capitolul dezamăgiri, Natalia Gavrilița a menționat că și-ar dori ca un număr mai mare de experți să se arate interesați de funcțiile publice vacante.

Premierul țării a menționat că, în cele 100 de zile de la învestire, s-a reușit „curățarea de oameni compromiși”.

„În cele 100 de zile, Guvernul s-a curățat de oameni compromiși și am început procesul de plecare din funcție a sute de șefi, șefuleți, purtători de pachete pentru șefuleți din ministere, agenții și întreprinderi de stat. Am oprit scheme de sute de milioane în achiziții la agențiile de stat și am transmis documentele la Procuratură. Statul poate deveni mai puternic doar cu oameni onești”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Întrebată despre cea mai mare reușită înregistrată în primele 100 de zile, prim-ministrul a răspuns: „Cea mai mare reușită este că mergem după planul propus și realizăm programul de guvernare, indiferent de crizele cu care ne confruntăm. Chiar dacă sunt anumite politici, cheltuieli care nu au fost prevăzute, reușim să păstrăm cursul Guvernului și să mergem hotărât pe planul propus, chiar dacă ne confruntăm cu crize”.

La polul opus, șefa Guvernului a menționat lipsa de interes pentru funcțiile publice vacante: „Probabil, cea mai mare nereușită… Aș vrea ca cetățenii să ne spună care sunt reușitele și nereușitele. Dar mi-aș fi dorit să atragem mai repede profesioniști în anumite funcții. Ne confruntăm cu foarte multe refuzuri de a ocupa funcții vacante. De aceea, profit de ocazie ca să îndemn lumea să acceseze cariere.gov.md și să vadă zecile și sutele de funcții vacante și să vină să concureze pentru aceste funcții”.

În opinia premierului, experții refuză să ocupe anumite funcții vacante din motivul că ar vrea să se convingă de bunele intenții ale actualului Executiv.

„Ar trebui să facem un studiu. Discutam că și în 2019 am avut mult mai mult interes pentru anumite funcții vacante, am văzut un interes mai mare. Acum, în primul rând, sunt mai multe funcții vacante și, în plus, cred că mai trebuie ceva timp. Totuși, oamenii din Moldova au trecut prin foarte multe perioade de instabilitate politică, multe guverne care au dezamăgit și sunt persoane care își mai dau ceva timp ca să vadă dacă vom merge cu adevărat pe calea propusă”, a mai spus Gavrilița.

Guvernul Gavrilița a fost învestit în data de 6 august 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: