VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională 
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională 

Un protest și contra-protest are loc pe 3 octombrie la Curtea Constituțională. De menționat că magistrații s-au întrunit în ședință pentru a decide dacă echipa politicianului fugar Ilan Șor poate participa la alegerile din această toamnă, și nu doar. În timp ce în fața Curții, deputata Marina Tauber scanda împreună cu manifestanții „Noi suntem poporul” și „Jos Maia Sandu”, pe fundal alți manifestanți scandau „Hoața”. 

„Victorie”, „Noi suntem partidul Șor”, „Noi suntem poporul”, „Jos dictatura”, „Jos Maia Sandu” – scandează susținătorii politicianului Șor, în fața Curții Constituționale.

Astăzi ne așteptăm la o decizie corectă. (…) Victoria o să fie de partea noastră. (…) Credem că vom putea participa la aceste alegeri. Victorie nouă”, a spus deputata Marina Tauber.

„Hoața”, scandau unii manifestanți în timpul discursului parlamentarei.

Eu cred că nu trebuie să atragem atenția la susținătorii Maiei Sandu care au mai rămas, pentru că 100% din afara acestor două doamne nu o mai susțin”, a reacționat Tauber.

NewsMaker transmite live manifestația de la Curtea Constituțională.

VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională 

NewsMaker

VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională 

NewsMaker

VIDEO „Hoața” și „Noi suntem partidul Șor”. Protest și contra-protest la Curtea Constituțională 

NewsMaker

Echipa politicianului fugar, Ilan Șor, ar putea participa la alegerile din această toamnă, și nu doar, după ce magistrații Curții Constituționale a Moldovei au suspendat prevederile Codului Electoral, propuse și votate de partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, care impuneau o interdicție în acest. Curtea a anunțat că prevederile legale au fost suspendate până la examinarea în fond a sesizării. Sesizarea, depusă de deputații ex-Partidului „ȘOR”, scos în afara legii, va fi examinată marți, 3 octombrie, cu începere de la ora 10:00.

Amintim că deputații din formațiunea parlamentară PAS – partid aflat la guvernare, au votat pe 31 iulie, în lectura finală, proiectul de lege care prevede privarea, a circa 600 de membrii din conducerea ex-Partidului „ȘOR” de dreptul de a candida la alegerile locale din acest an sau la cele parlamentare și prezidențiale din anul viitor. Decizia parlamentarilor a venit după ce Curtea Constituțională a pronunțat, pe 19 iunie curent, hotărârea prin care formațiunea politică, controlată și fondată de politicanul fugar Ilan Șor, a fost declarat neconstituțională.

Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „Frauda Bancară”, a calificat atunci hotărârea Parlamentului drept „ilegală” și „neconstituțională”. La fel, oligarhul fugar a anunțat că va ataca decizia la Curtea Constituțională a Moldovei și, în funcție de rezultat, a dat de înțeles că este gata să-și facă dreptate, inclusiv, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).

Președintele Parlamentului Igor Grosu crede că magistrații Curții Constituționale trebuie să vină cu o decizie definitivă pe 3 octombrie cu privire la admiterea sau neadmiterea reprezentanților fostului partid Șor în alegeri. Potrivit lui Grosu, alegerile bat la ușă iar „regulile jocului trebuie să fie foarte clare în special pentru bandiți”. Dacă Curtea nu se va pronunța, președintele Parlamentului a spus că autoritățile vor veni cu soluții „care au menirea să nu permită bandiților și exponenților Kremlinului să altereze procesul electoral din Republica Moldova”. „O să așteptăm decizia și în dependență de decizie o să întreprindem acțiunile pentru a securiza spațiul electoral al Republicii Moldova de bandiți”, a comunicat Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: