VIDEO Imnurile Republicii Moldova și UE, onorate în Parlamentul de la Chișinău după decizia istorică a Consiliului European
Full Article 2 minutes read

VIDEO Imnurile Republicii Moldova și UE, onorate în Parlamentul de la Chișinău după decizia istorică a Consiliului European

Ședința Parlamentului din 15 decembrie s-a început cu difuzarea imnurilor Republicii Moldova și Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc în contextul în care, ieri, liderii europeni au aprobat declanșarea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova.

În cadrul ședinței de astăzi, pe tribunele deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt amplasate drapelurile Republicii Moldova și a Uniunii Europene pentru a marca decizia din ajun a Consiliului European privind începerea negocierilor de aderare la UE cu țara noastră. De tribunele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) este atârnat doar drapelul Republicii Moldova.

În debutul ședinței, președintele Parlamentului Igor Grosu a felicitat autoritățile țării și cetățenii pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE.

Ieri am trăit un eveniment foarte important, o decizie istorică pe care cu toții am așteptat-o foarte, foarte mult timp, mulți ani. Ieri, Consiliul Europei a adoptat decizia de deschidere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova. Și eu pe această cale vreau să vă mulțumesc, în primul rând, tuturor dumneavoastră, celor prezenți în această sală, pentru eforturile pe care le-am depus, pentru acele legi pe care le-am adoptat, pentru discuțiile interminabile, dar necesare, pe care le-ați avut cu cetățenii, argumentând cât de important este procesul de integrare europeană, cât de important este deschiderea procesului de aderare ca și un pas spre procesul de integrare deplină. Vreau să mulțumesc toți funcțioanarii din Parlament, din această clădire, din Guvern, de la Președinție, care, probabil mai puțin vizibili, au făcut un lucru enorm de pregătire a documentelor, rapoartelor și de comunicare în același timp. Și desigur vreau să mulțumesc cetățenilor, care au avut încredere în noi, care ne-au susținut și au crezut că acest lucru este posibil”, a spus acesta.

Ulterior, în Parlament au fost difuzate imnurile Republicii Moldova și Uniunii Europene. Toți deputații le-au onorat audiindu-le în picioare.

***

Precizăm că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel (Detalii – AICI).

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: