VIDEO Incendiu la închisoarea iraniană Evin. Ar fi vorba despre o revoltă a deținuților 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Incendiu la închisoarea iraniană Evin. Ar fi vorba despre o revoltă a deținuților 

La Teheran s-a produs un incendiu într-o închisoare pentru deținuți politici și străini, scrie Radio Svoboda care adaugă că posibil să fie vorba despre o revoltă a deținuților. La moment se cunoaște despre opt persoane rănite în urma incendiului. 

Incendiul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la închisoarea. Cauza nu este cunoscută.

Presa iraniană scrie că situația cu privire la incendiu este sub controlul autorităților. Totuși, în imaginile video postate pe rețelele de socializare, se aud nu doar sirenele de alarmă, ci și împușcături.

Închisoarea Evin din Teheran este cunoscută pentru faptul că acolo se află deținuți politici: activiști, jurnaliști, precum și cetățeni străini.

Jurnaliștii din Iran au scris că incendiul a fost cauzat de o revoltă a deținuților, în urma căreia au incendiat închisoarea. Ei au subliniat că cei revoltați nu erau deținuți politici, ci condamnați pentru infracțiuni ușoare. De asemenea, ei au raportat despre opt persoane rănite.

Sursa mai scrie că închisoarea Evin a fost menționată de multe ori în rapoartele ONU și ale organizațiilor pentru drepturile omului ca un loc de detenție forțată a activiștilor politici și a străinilor, acuzați de autoritățile iraniene de spionaj. La fel se menționa despre maltratarea deținuților în închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: