VIDEO „Îți place, nu-ți place – rabdă, frumoasa mea”. Replica lui Putin pentru Zelenski
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Îți place, nu-ți place – rabdă, frumoasa mea”. Replica lui Putin pentru Zelenski

Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a răspuns omologului său ucrainean Vladimir Zelenski, după ce liderul de la Kiev a declarat că îl nemulțumește una dintre prevederile Acordului de la Minsk. 

În cadrul conferinței de presă din 7 februarie, susținută împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, Vladimir Putin a declarat:

Kievul ba spune că va respecta acordul, ba că asta le va distruge țara. Și președintele actual a declarat de curând că un punct din acordul de la Minsk nu îi convine. Ei, îți place, nu-ți place, rabdă, frumoasa mea! Trebuie respectat. Nu există altă cale”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin s-a arătat din nou indignat că solicitările Rusiei cu privire la extinderea NATO spre est „au fost ignorate”. De asemenea, el a reiterat că în cazul aderării Ucrainei la NATO și unei tentative de readucere a Crimeei în componența sa pe cale armată va izbucni „în mod automat un conflict militar dintre țările europene și Rusia”.

La rândul său, președintele Franței Emmanuel Macron, care a efectuat o vizită la Moscova, a declarat că următoarele zile vor fi decisive pentru reglementarea situației.

Ce a spus Zelenski?

Pe 1 februarie, după întâlnirea cu premierul britanic Boris Johnson, președintele Ucrainei a comentat angajamentul țării sale de a respecta pe deplin acordul de la Minsk. Vladimir Zelenski a spus că, deși nu îi convine una dintre prevederi, Kievul respectă angajamentul.

Avem o atitudine diferită față de respectarea anumitor puncte. Însă suntem băieței mari. Trebuie să face ceva ce va „de-ocupa” teritoriile noastre și va proteja statutl nostru sub o formă sau alta”, a spus Zelenski.

Pe 8 februarie, președintele Franței Emannuel Macron efectuează o vizită oficială la Kiev, unde se va întâlni cu Vladimir Zelenski.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: