VIDEO Kadîrov s-a lăudat cu o mașină Tesla Cybertruck, „primită” de la Musk. Ce spune miliardarul american
Full Article 3 minutes read

VIDEO Kadîrov s-a lăudat cu o mașină Tesla Cybertruck, „primită” de la Musk. Ce spune miliardarul american

Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a lăudat că a „primit” o mașină Tesla Cybertruck de la miliardarul american Elon Musk. Kadîrov a spus că va trimite automobilul pe front și a ținut să-i mulțumească lui Musk pentru „această „fiară” care va aduce o mulțime de beneficii soldaților”. În reacție, miliardarul american a spus că nu i-a oferit liderului cecen o mașină. „Tu serios ești într-atât de rămas în urmă încât să crezi că i-am dat un Cybertruck unui general rus?”, a reacționat miliardarul la un comentariu pe rețelele de socializare. 

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat, pe canalul său de Telegram – pe 17 august, că a primit o mașină Tesla Cybertruck de la miliardarul american Elon Musk. 

Elon, mulțumesc! Vino la Groznîi, te voi primi ca pe cel mai scump oaspete! Nu cred că Ministerul nostru de Externe rus va fi împotriva unei astfel de vizite. Și, bineînțeles, așteptăm noile tale dezvoltări care vor contribui la finalizarea operațiunii militare speciale”, a adăugat liderul cecen. 

Kadîrov a postat și un video, aflându-se la volanul automobilului. El a condus mașina pe teritoriul reședinței sale din capitala Ceceniei, Groznîi.

În plus, liderul cecen a instalat pe acoperișul automobilului o mitralieră și a anunțat că mașina „va fi trimisă în curând în zona operațiunilor militare speciale”. Kadîrov s-a arătat sigur că „această „fiară” va aduce o mulțime de beneficii soldaților”.  

Pe 19 august, Baza a scris că unii jurnaliști americani l-au criticat pe Musk pentru „cadoul” oferit „persoanei aflate sub sancțiunile SUA”.

Prin urmare, miliardarul american a venit cu explicații. Musk a spus că nu i-a oferit liderului cecen o mașină. „Tu serios ești într-atât de rămas în urmă încât să crezi că i-am dat un Cybertruck unui general rus? (…) Un alt exemplu cât de înșelătoare este presa tradițională„, a reacționat miliardarul la un comentariu pe rețeaua de socializare X. 

CurentTime scrie că după ce Rusia a invadat Ucraina, SUA și UE au impus sancțiuni împotriva Federației Ruse, în special a fost introdusă o interdicție privind exportul de mașini scumpe. În ciuda acestui fapt, ele continuă să fie importate în Rusia. Importul de mașini de lux s-ar realiza prin intermediari din țări terțe: companii din Kârgâzstan, Turcia, Emiratele Arabe Unite și Belarus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: