VIDEO La doar 9 ani, fetița unei moldovence – admisă la conservatorul din Milano 
Full Article 2 minutes read

VIDEO La doar 9 ani, fetița unei moldovence – admisă la conservatorul din Milano 

Fetița unei moldovence a fost admisă, la numai 9 ani, la conservatorul din Milano deși are o vârstă mai mică decât cea permisă în regulamentul instituției.

Este vorba despre Martina Meola. Mama fetiței este din Republica Moldova, iar tatăl ei din Italia, scrie rotalianul.com. Potrivit sursei, fetița s-a născut în Italia, dar a trăit apoi cea mai mare parte din timp în Republica Moldova.

În primăvara anului 2022, Martina a fost finalistă la Romania’s Got Talent, după ce a cântat la pian legată la ochi.

„Mă numesc Meola Martina, am 8 ani (în 2022 – n.r.) și vin din Republica Moldova, din Chișinău, dar sunt născută în Italia, la Milano. Mama mea este din Republica Moldova, iar tatăl meu este italian. Mama mea s-a dus în Italia ca să lucreze ca medic, iar acolo l-a cunoscut pe tata, era pacient. S-au îndrăgostit și apoi ei au rămas acolo în Italia și așa m-am născut eu în Italia, dar la vârsta de 4 ani, am venit în Republica Moldova”, a povestit micuța pianistă la Romania’s Got Talent.

 

A câștigat râvnitul „Golden Buzzer”, iar în marea finală Martina a reușit să se claseze pe locul al III-lea.

 

Anul trecut, ca urmare a susținerii unui examen de admitere la Conservatorul Giuseppe Verdi din Milano, fetița a fost declarată admisă.

Reprezentanții instituției au făcut o excepție de la reglementările privind vârsta elevilor, datorită talentului și potențialului muzical de care fetița dă dovadă.

Într-un video devenit viral pe rețelele de socializare, Martina Meola interpretează un vals de Chopin la pianul amplasat în incinta aeroportului din Bergamo. Zeci de călători o ascultau încântați. Fetița avea atunci numai 6 anișori.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: