VIDEO „Le zic la părinții tăi ce faci”. Operațiune pentru reținerea unui bărbat care a încercat prin șantaj să constrângă o studentă să facă sex
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Le zic la părinții tăi ce faci”. Operațiune pentru reținerea unui bărbat care a încercat prin șantaj să constrângă o studentă să facă sex

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost reținut de oamenii legii. Acesta este bănuit că a șantajat o studentă din Chișinău. Cea din urmă, susțin polițiștii, a fost șantajată de bărbat cu publicarea unor fotografii și video ale conversațiilor acestora. Înainte de aceasta, victima a acceptat să comunice cu bărbatul pe internet, propunându-i-se o „conversație în format video”, însoțită de „gesturi erotice ale victimei”. Ulterior, acesta i-a cerut tinerei să vină la el în localitate. Între timp, studenta a depus o plângere la poliție și ajuns la Nisporeni însoțită de oamenii legii. 

Polițiștii au anunțat că pe 7 decembrie au reținut un bărbat din Nisporeni. Cel din urmă, potrivit oamenilor legii, a propus unei studente din Chișinău „să câștige bani pentru întreținerea conversațiilor video erotice, după care o șantaja să întrețină cu el relații sexuale”.

Bănuitul cu vârsta de 33 de ani a contactat-o pe rețelele de socializare pe studenta de 19 ani a unui colegiu, în a doua jumătate a lunii noiembrie 2023. Deși cei doi nu se cunoșteau fizic, victima a acceptat să comunice cu acesta, pe internet”, au comunicat polițiștii.

Se menționează că bărbatul i-a propus tinerei „să converseze în format video, în timp ce acesta își satisfăcea pofta sexuală, pe fundalul unor gesturi erotice ale victimei”. 

În schimb, acesta i-a promis suma 100 euro pentru două săptămâni. Peste 10 zile, acesta a comis a doua infracțiune – i-ar fi cerut tinerei să se întâlnească cu el și să întrețină relații sexuale. Altfel, bănuitul ar fi urmat să facă publice imagini fotografice și secvențe video ale conversațiilor acestora, pe care bărbatul le-a făcut fără știrea ei”, au relatat polițiștii.

Se mai precizează că, după două zile de șantaj, bănuitul i-a cerut tinerei să urce la autogara din Chișinău în microbuzul spre Nisporeni, cu direcția spre un alt sat decât cel în care acesta locuia.

Între timp, tânăra a depus o plângere la autorități, astfel încât investigatorii deja monitorizau acțiunile bănuitului. Însă, atunci când acesta a venit cu mașina să o preia pe tânără și a observat că de el se apropie angajații Poliției în uniformă de serviciu, acesta a părăsit locația. (…) Deși a fost somat să oprească, nu s-a conformat, apoi a condus haotic în timp ce era urmărit. În timp ce conducea, într-un sat din Strășeni a tamponat o mașină parcată, după care propria mașină a fost proiectată într-un pilon electric din beton, cu deteriorarea gravă a mașinii, fără însă ca bănuitul să aibă nevoie de îngrijiri medicale”, au menționat polițiștii.

Potrivit oamenilor legii, atât automobilul cât și domiciliul bărbatului au fost percheziționate: „Au fost ridicate două calculatoare portabile care-i aparțin, cu informații relevante cauzei penale, precum și telefonul acestuia, cu conversațiile pe care le-a purtat cu victima”.

Polițiștii susțin că bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să cerceteze probele în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile.

Oamenii legii au prezentat imagini ale conversației victimei cu suspectul. „Șterge te rog videoclipul”, i-ar fi comunicat tânăra bărbatului. „Nu șterg nimic”, a reacționat acesta. „Dacă mai spui asta îi zic la părinții tăi ce faci”, se mai arată în mesajele suspectului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: