VIDEO Lukașenko spune că Zelenski a trebuit să ia legătura imediat cu Moscova: „A sunat? Nu a sunat”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Lukașenko spune că Zelenski a trebuit să ia legătura imediat cu Moscova: „A sunat? Nu a sunat”

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat că autoritățile de la Kiev au știut despre posibila „operațiune specială”, însă nu au întreprins nimic ca să o oprească. Acesta susține că președintele Zelenski a trebuit să „ia legătura imediat” cu Ministerul rus al Apărării.

„A sunat? Nu a sunat. Știind că poate începe conflictul, nici măcar nu a sunat la Moscova. Ascultați-mă, au mai fost cazuri în istorie când Hrușciov l-a sunat noaptea pe Kennedy și s-a evitat un război nuclear. Iar aici, i-a fost greu să ridice receptorul și să sune. Nemernicul!”, a spus Lukașenko.

De cealaltă parte, în adresarea către poporul rus, Zelenski a declarat că l-a sunat în această dimineață pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, însă aceasta nu i-a răspuns.

***

De menționat că în noaptea de 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, a subliniat, joi, că România nu va fi implicată într-un război în Ucraina și că Bucureștiul are cele mai mari garanții de securitate din istorie.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM Război în Ucraina. Principalele evenimente.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: