UPDATE Mai multe explozii s-au auzit duminică dimineață în capitala Ucrainei. Ce spune Federația Rusă
Full Article 2 minutes read

UPDATE Mai multe explozii s-au auzit duminică dimineață în capitala Ucrainei. Ce spune Federația Rusă

Pe 5 iunie dimineața, în jurul orei 6, s-au auzit mai multe explozii în regiunea Kievului. Primarul Vitalii Kliciko a anunțat că atacurile cu rachete au fost îndreptate spre Darnițkii și Dnepropetrovskii din Kiev. Mai târziu, Federația rusă a confirmat atacul din regiunea Kievului și a oferit mai multe detalii.

Primarul Kievului Vitalii Kliciko a spus că s-au auzit 5 explozii în regiune.

Totodată, reprezentanții Administrației militare regionale Kiev au susținut că în dimineața zilei de astăzi, o rachetă rusă a fost doborâtă deasupra Obuhiv, regiunea Kiev.

„În această dimineață, o rachetă inamică a fost doborâtă deasupra regiunii Obuhiv de către forțele de apărare aeriană. Preliminar – victime sau distrugeri nu se înregistrează. Informația este în curs de actualizare”, a comunicat Administrația.

La fel, compania ucraineană de generare a energiei nucleare Energoatom a anunțat că la ora 05:30 dimineața o rachetă de croazieră rusă, asemănătoare unei rachete de tip Kalibr, a zburat foarte jos deasupra centralei nucleare din sudul Ucrainei.

„Posibil această rachetă a fost îndreptată spre Kiev, unde s-au auzit explozii în această dimineață. Rusia continuă să creeze amenințări la adresa securității a centralelor nucleare ucrainene și amenință întreaga lume cu o nouă catastrofă nucleară”, a declarat compania, menționând că și cel mai mic fragment de rachetă care intră în unitate poate provoca o catastrofă nucleară și scurgeri de radiații.

UPDATE 12:29 Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul din această dimineață din regiunea Kievului. Aceștia menționează că rachetele lor de înaltă precizie de la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 „furnizate de țările est-europene și alte vehicule blindate situate în clădirile unei întreprinderi de reparații auto”. 

În acest sens, autoritățile din Kiev au îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi.

Astăzi se împlinesc 102 zile de război în Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. La rândul său, liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: