VIDEO Maia Sandu a ajuns în Găgăuzia. Șor a scos oamenii la protest de-a lungul traseului: „Afară!”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Maia Sandu a ajuns în Găgăuzia. Șor a scos oamenii la protest de-a lungul traseului: „Afară!”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost așteptată cu protest de simpatizanții oligarhului fugar Ilan Șor, astăzi, 29 martie, în Găgăuzia. Zeci de oameni, cu pancarte în mâini, s-au aliniat de-a lungul unui traseu din regiunea autonomă, în apropiere de evenimentul la care urmează să participe președinta țării. 

Suținătorii lui Ilan Șor au adunat oameni, de-a lungul traseului, în așteptarea președintei. „Maia, afară din Găgăuzia”, „Valiza, gara, România”, „Maia, aici nu ești așteptată” sau „Luați mâinile de pe Găgăuzia” – sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele ținute de mulțime. Un video cu pregătirile de întâlnirea cu Maia Sandu fost publicat de un susținător al lui Șor din Congaz, Ivan Bessarab.

La miting au participat, potrivit presei locale, inclusiv consilierul bașcanei Evghenia Guțul, Mihail Vlah, precum și deputatul local Ilia Uzun.

Menționăm că președinta Maia Sandu a ajuns astăzi în Găgăuzia. Șefa statului urmează să participe la ceremonia de lansare a construcției liniei de înaltă tensiune Vulcănești-Chișinău.

ACTUALIZARE: Președinta Maia Sandu a comentat pentru presă acțiunea de protest. Șefa statului susține că mulțimea a fost scoasă în stradă „contra bani”, pentru a reprezenta agenda unor grupări criminale.

„Eu sunt deschisă să discut cu toți cetățenii care vin la discuții cu agenda proprie. Ce am văzut astăzi și am văzut și în alte zile, sunt cetățeni aduși contra bani, nu cu agenda lor proprie, dar cu agenda unor grupări criminale. Prevedeam acest lucru, dar, în același timp, știm că aici, în autonomie, locuiesc mulți oameni care își doresc ca Republica Moldova să trăiască în pace, să se dezvolte și comunitățile noastre să arate mult mai bine. Iată pentru acești cetățeni noi continuăm să lucrăm și vom fi întotdeauna deschiși să discutăm”, a declarat șefa statului pentru presă, în timpul vizitei în Găgăuzia.

Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a fost nevoit să părăsească studioul postului public de televiziune din Găgăuzia GRT, unde participa la o emisiune, după ce și-a făcut apariția un membru al echipei oligarhului fugar Ilan Șor. Informația a fost confirmată chiar de Andrei Spînu, care a precizat că „nu a vrut să stea la masă” cu o persoană afiliată lui Șor, condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „Frauda bancară”. Incidentul a avut loc pe 28 martie.

În aceeași zi, premierul Dorin Recean s-a întâlnit cu un grup de antreprenori din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, în cadrul unui eveniment.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: